81 il 81 zirve projesinin 38. durağı Diyarbakır Makam Dağı oldu

Türkiye'nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağında yüzde 11 oksijenli ortamda 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru kıran Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında bin 526 rakımlı Diyarbakır Makam Dağı zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Haberler 20.10.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdek Cennet tarafndan, 81 il 81 zirve Solo Trman Anadolu Pars Unvan Projesinin 38inci zirvesini Diyarbakr Makam Danda gerçekletirdi. Art arda 3 günde 3 farkl ilde 3 zirveye trmannn 2. noktas olan Makam Da olduunu kaydeden Türkiyenin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, Türkiyede daclk unvann alacak tek kii olma yolunda devam ettiini söyledi.

TÜRKYENN YÜKSEK RTFA DALARINA çIKAN TEK DACIYIM

Erdek Cennet, Türkiyenin yüksek irtifa dalarna çkan tek dac olduunu kaydetti. Cennet, Ülkemizde daclk alannda herhangi bir unvan yok. Diyarbakr Makam Dan bin 526 metre irtifadaki zirveyi baaryla gerçekletirdim. Makam Dann u açdan benim için özellii var ard arda 3 günde 3 ilde 3 zirvenin 2. zirvesi dün Gaziantepte Sof Dana zirve trman yapmtm. Bugün Diyarbakr Makam Dana zirve trmanm baaryla gerçekletirdim, yarn da Erzincan Esence Dana solo olarak trman gerçekletireceim. Daha önceden de 3 günde 3 ilde 3 zirve, 4 günde 4 il 4 zirve ve en son olarak art arda 5 günde 5 ilde 5 zirveyi gerçekletirmitim. Diyarbakr 38. ilim, Makam Da 38. zirvem. Bir aksilik olmazsa yl sonunda 81 ili bitirmeyi düünüyorum. Makam Da kayalk bir da yolu, bir ksmn kayalklara trmanarak gerçekletirdim. Normal bir yürüyü yapld zaman sadece ayaklar çalr ama kayalklardan trman yapld zaman tüm uzuvlar çalt için vücut rahatlyor. çok keyif alarak trman gerçekletirdim. Kayalk yaps, Ergani ilçemize hakim manzaras, doa güzellikleri muhteem bir da. Ülkemizde daclk sporuyla ilgilenen arkadalara Makam Dan görmelerini tavsiye ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git