9 dilde klip!

Terörden arındırılan Diyarbakır'ın tanıtımı için 9 dilde klip çekildi

Haberler 22.09.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda kentin tarihine, kültürüne, sosyal ve turistik yerlerine k tutup tantmn salamas amacyla çekilen klip, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça, ngilizce, talyanca, Almanca Süryanice ve Japonca olarak yaynland.

Yapm Diyarbakrl 4 arkada tarafndan üstlenen Kültürleri Barndran Kent Diyarbakr adl tantm klibi 9 ayr dilde 11 farkl sanatç ile seslendirildi. 18 farkl tarihi noktada çekimi yaplan klip yayna hazrlanrken, tantm üstlenen arkadalar, kente gelmesi hedeflenen 5 milyon turist için STKlardan destek bekliyor.

50 MLYON ZLENME BEKLENYOR

Yapmcln üstlenen TÜRSAB Güneydou BTK Bakan Yardmcs, Serdat Baturay, klibi 50 milyon kiinin izlemesini beklediklerini ve STKlardan destek gelmesi gerektiini söyledi. Baturay, Diyarbakrn turizmde yeterli alanda katk almadn düünüyorum, eer 2023 ylnda 5 milyon turist hedefimiz var ise Diyarbakrn tarihi yerlerini, gastronomisini, tatlsn anlatmamz lazm. Bu anlatm noktasnda da uanda yaptmz Diyarbakrda 9 Nefes Projesi ile güzel görüntü ve seslerle 9 ayr dilde 11 ayr sanatç ile yaptmz bu projenin dünya genelinde 50 milyon izlenme hedefi koyduk. Hedeflerimizde artlar da olabilir, bu noktada uana kadar yaptmz her ey ahsm ve arkadalarmla yaptk. Ama bu noktadan sonras çok daha önemli bir eyi yaparsak reklamla desteklemesek baarl olamaz, günümüzün artlarnda reklam bu iin maliyetinin çok daha üstünde kalabiliyor. Bunun için Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Ticaret Sanayi Odas, Diyarbakr Ticaret Borsas bata olmak üzere tüm sivil toplum kurulularnn bu projeye destek vermesini 50 milyon deil daha ok üstüne çkmamz ve 5 milyon turist hedefimizi gerçekletirmemiz için tüm turizm paydalarnn bu noktada bize destek vermelerini rica ediyorum dedi.

Diyarbakr için bir eyler yapabilmek beni çok onore etti

Diyarbakrn tantm için çekilen klipte Arapça ark seslendiren ünlü arkc Vural ise Diyarbakrl olduunu memleketi için böyle bir projede yer ald için mutlu olduunu kaydetti. arkc Vural, Bu proje yaklak 9 aydr üzerinde çaltmz ve uanda sonucuna vardmz bir proje. Ben projede 9 nefesten Arapçasn seslendirdim, Diyarbakr için bir eyler yapabilmek beni çok onore etti. çünkü kadim bir ehir ve bu ehirde büyüdüm, stanbulda yayorum, bu proje ile ilgili bir eyler yapabilmek beni çok mutlu ve onore etti. nallah bu proje iyi yerlere gelir, hem Türkiye hem de dünyada ses getirmi oluruz. Projenin amac Diyarbakr bütün dünyaya tantabilmek ve bu dorultuda ilerlemek 9 dilde yapmamzn nedenlerinden biride buydu diye konutu.

Diyarbakr üzerindeki farkl düüncelerin artk ortadan kalkmasn istiyoruz

Projede yer alan 4 arkadatan gazeteci Ramazan Demir de Diyarbakrn üzerindeki olumsuz düüncelerin kalkmas için ellerinden geleni yaptklarn söyledi. Demir, Biz 4 arkada Diyarbakr için ne yapabiliriz diye düündük. 9 dilde bu kenti tantmak istedik, 9 dilde yöresel türkülerimizi seslendirdik. Bunu yaparken tek amacmz Diyarbakr tantmakt, umuyorum iyi iler ortaya çkardk. Bundan sonrada Diyarbakrn turizm açsndan hak ettii deere kavuacana inanyorum. nsanlarn Diyarbakr üzerindeki farkl düüncelerin artk ortadan kalkmasn istiyoruz, herkesi Diyarbakr gelip görmeye davet ediyoruz. Bize destek olunduu sürece daha iyi eyleri oraya çkartacamza inanyorum. Diyarbakrn hak ettii konuma gelmesi için elimizden gelen her eyi yapmaya hazrz ve yapacaz da eklinde konutu.

9 ay çekim yaptk

Diyarbakr 9 ayda tantmak için sabrla çaltklarn kaydeden yönetmen Edris Haydar projede herkesin gönüllü çaltn belirtti. Haydar, Diyarbakrda 9 Nefes Projesini 18 noktada, bütün tarihi ve dini mekanlarda çektik. 11 sanatç bu projede yer ald, yaptmz bu çalmada arky söyleyen sanatç arkadamz 9 dilde söyledi. Her bir dilin o tadn vermek için yörelerin müziklerini de kullandk. Diyarbakrn 4 türküsü üzerine bu projeyi yaptk, 9 dile çevirdik ayn melodi üzerinde gittik. 9 ay 3 mevsim çekim yaptk, umarm güzel bir mesaj olur dünyaya, Diyarbakr görmeyen insanlar bu projeyi izlerken gelsinler görsünler bizim bu memlekete bir katkmz olsun. Bu projeyi yaparken maddi beklentimiz olmad, tamamen gönüllü bir i projesiydi. Bütün çalma arkadalarmzda gönüllü yapt. Ekimin ilk haftas yayna girecek herkesten bu projeyi desteklemesini bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git