92 yaşında evlilik vaadiyle soyuldu!

İki evlilik yapan ve eşleri vefad eden 92 yaşındaki Çetinkaya, üçüncü evliliğe yeltenince dolandırıldı. "Başlık parası" adı altında 12 bin lira kaptırınca, karakolun yolunu tuttu.

Haberler 07.08.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ilçesinde oturan 46 yllk ei öldükten sonra evlendii eini de 8 yllk evliyken kaybeden emsettin çetinkaya (92), üçüncü evliliini yapmak için balk paras ad altnda 12 bin lira verdii 3ü kadn 6 kii tarafndan dolandrld. Polise ikayetçi olan 2 çocuk babas çetinkaya, Ev de olsa sanki kabirdeyim, mezardaym. Tek bama oturuyorum kimsem yok. Perianm, madurum dedi.

Yeniehir ilçesinde yaayan emsettin çetinkayann 46 yllk ei Cemile çetinkaya, 2008 ylnda hayata veda etti. çetinkaya, 2011 ylnda da aha çetinkaya ile evlendi. 8 yl evli kald aha çetinkaya da geçen yl yaamn kaybetti. Yalnz yaayan 2 çocuk babas emettin çetinkayay Kurban Bayramndan 2 gün önce kendisini Mahmut diye tantan bir kii cep telefonuyla arad. anlurfann çetinkayaya, Viranehir ilçesinde 52 yanda dul bir kadn olduunu, isterse bu kadnla evlenebileceini söyledi. Teklife olumlu bakan emsettin çetinkaya, Kurban Bayramnn 3üncü günü Viranehire giderek, telefonda konutuu kii ile görütü.

12 BN LRAYI ALIP KAYBOLDULAR

Kendisinden 15 bin TL balk paras istenen çetinkaya, 12 bin TL verebileceini söyledi. Eve çarlan ve imam olduu söylenen bir kii tarafndan kylan dini nikahn ardndan çetinkaya, 3ü kadn 3ü erkek 6 kii ile birlikte Yeniehirdeki evine gelip, 12 bin TLyi teslim etti.

Eve gelenlerden birinin acktn söylemesi üzerine markete giden çetinkaya, geri döndüünde kimseyi bulamad. üphelilerin kendisiyle görütükleri telefon numarasn arayan çetinkaya, yant alamaynca dolandrldn anlad. Emekli çetinkaya, polis ikayetçi oldu.

NE YAPACAIMI AIRDIM

2 eini de kaybettiini ve yalnz yaamakta zorlandn belirten emsettin çetinkaya, unlar söyledi: Bayramdan 2 gün önce telefon geldi. Arayan kii, Ben sana bir hanm bulmuum dedi. Ben de nerede olduunu sordum. Bana, Viranehire gel dedi. Pazar günü Viranehire gittim. Orada bana kadn gösterdiler. 15 bin lira balk istediler. Ben de 12 bin liram olduunu söyledim. Peki dediler. mam diye bir adam getirdiler. Dini nikah yaptlar. Alt kiiyle bir arabaya bindik. Diyarbakra geldik. Paramz ver dediler. Ben de verdim. Sonra aç olduklarn söylediler. Ben de ekmek almak için markete gittim. Geri döndüm kimseyi bulamadm. Beni dolandrdlar. Kaçm, gitmiler. Sonra ben de karakola gittim. Karakolda bana, güvenlik kameralarna bakacaklarn söylediler. Madurum, 92 yandaym. Tek bir adam. Ev de olsa sanki kabirdeyim, mezardaym. Tek bama oturuyorum kimsem yok. Evladm var ama hepsi evlerindedir. Onun için perianm, madurum.

Ana Sayfaya Git