Acil Sağlık Hizmeti

Diyarbakır'da 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Haberler 30.11.2019 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda 1-7 Aralk Acil Salk Hizmetleri Haftas kapsamnda farkndalk etkinlii düzenlendi.

Haftaya ilikin belirlenen Yaama yol ver slogan ile Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlen etkinlik sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Trafikte ambulanslara yol verilmesinin önemini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam eden programda konuan Diyarbakr Acil Salk Hizmetleri Bakan Hakan Karaka, acil salk hizmetlerinde vatandalara hizmet veren salk çalanlarnn, fedakarlkla zorlu artlarda görev yaptklarn söyledi.

Karaka, acil durumlarda ilk yardmn çok önemli olduunu vurgulayarak, ilk yardmn her zaman herkes tarafndan bilinmesi gerektiini bu kapsamda Diyarbakr Acil Salk Hizmetleri Bakanlnn, vatandalara ücretiz ilk yardm kursunda eitim verdiini kaydetti.

Bu eitimler sayesinde vatandalarn ilk yardm konusunda bilinçlenmesini salamak istediklerini anlatan Karaka, trafikte vatandalarn ambulanslara yol vermesinin önemine iaret etti.

HAYAT KURTARMAK

Bu sayede hayat kurtarldna dikkati çeken Karaka, öyle konutu:

Diyarbakrda günde ortalama 400-500 vaka alyoruz. Bu vakalarn bazlarna yerinde müdahale ediyoruz, bazlarnn tedavisine de hastanelerde devam ediliyor. Bizim için en önce gelen ey ihtiyaç duyan vatandalarmza zamannda hzl bir ekilde ulaabilmek ve ihtiyaç duyduklar yardm sunabilmek. Sahada ne zaman ne ile karlaacamz bilmeden vatandalarmza yardmc oluyoruz.

Karaka, hafta kapsamnda, kentte yaplacak etkinliklere ilikin bilgi verdi.

Etkinlikte Diyarbakr Acil Salk Hizmetleri Bakan Yardmcs Levent Bayka da yapt sunumda, Türkiyede acil salk hizmetlerinin tarihi ve çalma ekli hakknda bilgilendirme yapt.

Daha sonra Trafik Denetleme ube Müdürlüünde görevli polis memurlar, trafikte uyulmas gereken kurallarla ilgili bilgi verdi.

Hastanede kurulan ilk yardm standnda, ilk yardmn nasl yaplaca da vatandalara, salk görevlileri tarafndan anlatld.

Etkinlie, Salk, laç ve Tbbi Cihaz Hizmetleri Bakan Cevat Talay, lçe Salk müdürleri, kamu ve özel hastanelerin yöneticileri, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git