Diyarbakır'ın İsrail'e konvoylu telin!

Doğu ve Güneydoğu'da İsrail'in Mescid-i Aksa saldırıları protesto edildi.

Haberler 12.05.2021 - 01:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda, srailin Dou Kudüste Filistinlilere yönelik saldrlarna tepki gösterildi.

Diyarbakrda sivil toplum kurulular (STK) ve siyasi partiler, srail polisinin igal altndaki Dou Kudüste Filistinlilere yönelik saldrlarna tepki gösterdi. lk olarak Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) öncülüünde Dakap Meydannda toplanan kalabalk, yats namaznn ardndan Flistin ve slam alemi için dua etti.

Gruptakiler adna açklama yapa HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, srailin nihai emeli olan Mescid-i Aksay tamamen igal etmek için frsat kolladn ve saldrlarn arttrdn dile getirdi.

galci Siyonistlerin srail polisi eliinde Mescid-i Aksaya saldrdn yineleyen Dinç, unlar kaydetti:

Bugün sabah saatlerinden itibaren Siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrm gözetmeksiniz vahice Aksaya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalaryla, plastik mermilerle saldrd. Müslümanlarn üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Müslümanlar bedenlerini Aksaya siper ederek igale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direni karsnda gerisin geri kaçmak zorunda kaldlar. Mescid-i Aksa ve Kudüs davas sadece Filistinlilerin veya sadece Araplarn davas deil, bütün Müslümanlarn davasdr. Mescid-i Aksay savunmak sadece Filistinlilerin deil, bütün ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksay en ön cephede savunan Müminler asla yalnz ve yardmsz braklmamaldr.

Memur-Sen l Temcilcilii öncülüünde de kentteki dier STKlerin desteiyle program düzenlendi.

Yüzlerce araç halinde 15 Temmuz ehitler Parkna gelen grup adna Memur-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, açklama yapt.

srailin Filistine ve Kudüse yapt zulmü protesto etmek için toplandklarn ve amaçlarnn Mescid-i Aksada nöbet tutanlara destek olmak olduunu belirten Ensariolu, srail bilmelidir ki Mescid-i Aksa bütün slam ordusunun ortak deeridir. sraile destek verenler ve onlarla birlikte hareket edenler Mescid-i Aksann kapsnda er ya da geç yaptklar zulmün cezasn kesinlikle ödeyeceklerdir. Biz de Diyarbakrdan diyoruz ki Mescid-i Aksa hepimizin ortak erefi ve deeridir. Hiçbir ekilde onu yalnz brakmayacaz. diye konutu. srail aleyhinde slogan atan grup daha sonra araçlarla kentte Filistin bayraklaryla tur att.

MÜSAD SALDIRIYA TEPK GÖSTERD

Müstakil Sanayici ve adamlar Dernei (MÜSAD) Diyarbakr ubesinden yaplan açklamada, srailin Mescid-i Aksaya ve Filistinlilere yönelik saldrlarna tepki gösterildi.

Türkiyenin en üst düzeyde yapt temaslar ile menfur hadiselerin sona erdirilmesi adna diplomatik ve siyasi admlar ciddiyetle atmaya devam ettii belirtilen açklamada, i dünyasnn söz konusu durum karsnda hakl tepkilerini yine kendilerine yakr ekilde iktisadi olarak göstermesi gerektii kaydedildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

Biz, Türkiye ve dünyada 225 noktada aktif bir sermaye platformu ve ayn zamanda milletinin ve ümmetin yannda her daim destekçi olmu ve bu iar ile kendi müstakil deerlerini her daim muhafaza etmi ve edecek bir sivil toplum kuruluu olarak Mescid-i Aksaya ve onun temsil ettii dini deerlere yönelik bu saldrlar knyoruz. Bata tüm slam dünyasn, insan önceleyen dünyadaki tüm sivil toplum kurulularn, insan haklar savunucularn ve bu haklar destekleyen devletleri, Mescid-i Aksaya yönelik bu saldrlara sessiz kalmayp gereken tüm admlar atmaya davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git