Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 24.10.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 417. gününde devam ediyor.

Kütahyadan gelerek kz Fadime için oturma eyleminde yer alan anne Hatice Levent, evladn çok özlediini söyledi.

Kzna seslenen Levent, Bizi görüyorsan ne olur dön. Yeter artk bize çektirdiin hasretlik. Anne deyiini özledim. Bize dön. dedi.

Oturma eylemini 15 aydr sürdürdüünü dile getiren Levent, HDPlilerin kendilerini görmezden geldiini belirtti.

Dün HDPye yönelik operasyonda baz yöneticilerin gözaltna alndn anmsatan Levent, öyle konutu:

15 aydr buradayz. HDPlilerden Siz neden buradasnz? diyen olmad. Her gün evlat acsyla yatp kalkyoruz. Bize kötü sözler söylüyorlar. Bizim ne suçumuz var? Evlatlarmz istiyoruz. çocuklarmz nasl götürdülerse öyle de getirsinler. çocuklarmzn kokusunu özledik. Kendi evlatlarn çkarsnlar o dalara, talara, inlere. Bizim garibanlarmzdan ne istediler? Bizimkiler okuyup devletimize yararl evlatlar olacakt. Ama vicdanszlar evlatlarmz inlere götürdü. Sayn Cumhurbakanm ve tüm bakanlarmza sesleniyorum, urayorlar Allah raz olsun. Evlatlarmz istiyoruz.

Annelerden Hatice Ay da 6 yl önce 16 yandayken daa kaçrlan olu Muhammed Canbeyden haber alamadn söyledi.

Evladnn hasta olduunu ancak ona ramen kandrlarak daa kaçrldn dile getiren Ay, Olum için buradaym. Evladm HDPden istiyorum. Olumu almadan buradan ayrlmayacam. Oturma eylemini sürdüreceim. Muhammed, olum gel, sen hastasn. 6 yldr senin için hasta oldum. Olum gel, devlete, adalete teslim ol. Sen daha küçüktün. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git