Evlat nöbeti sürüyor

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 14.12.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylülde balatt oturma eylemi 103üncü gününe girdi.

Bekleyiini sürdüren annelerden Songül Altnta, KK tarafndan kaçrlan olu Müslüm Altnta için oturma eylemi yaptn belirterek, evladna kavuana kadar da bunu sürdüreceini söyledi.

Olunun yolunu gözlediini dile getiren Altnta, 103 yl da geçse buradan kalkmayacam. dedi.

Altnta, hasret kald evladna kavumak istediini ifade ederek, unlar belirtti:

OTURMA EYLEM SÜRÜYOR

nallah bir an önce çocuklarmza kavuuruz. Terör örgütü PKK çocuuma 5 yldr el koymu, vermiyor. Olum gelmeden buradan kalkmayacam. Anlamyorum, bunlarn nasl bir zihniyeti ve vicdan var? Anne ve babalara acmyorlar. Hiç kimseye acmalar yok. Yeter artk, bu yavrulara acyn, çocuklarmz brakn. Evlatlarmz istiyoruz. Evladm brakn, artk dayanamyorum. Siz ne istiyorsunuz? Evimizdeyiz, huzurluyuz, Türkiye bizim vatanmz.

Necibe çiftçi de Hakkarinin emdinli ilçesinden olu Roat çiftçi için geldiini dile getirerek, evlatlar için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Oluna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceini anlatan çiftçi, Terör örgütünden çok çektik. Terör örgütü PKK bir olumu kandrarak daa kaçrd, dierini ehit etti. Benden ne istiyorlar? diye konutu.

çiftçi, olundan 5 yldr haber alamadn aktararak, onu çok özlediini, sürekli yolunu gözlediini, evlad için oturma eyleminden vazgeçmeyeceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git