Grup köy yolu açılışı yapıldı!

Vali Münir Karaloğlu, “Diyarbakır’da Allah’a hamd olsun, şu anda bir huzurumuz, güvenimiz ve sükûnumuz var. Vatandaşımız işinin, aşının peşinde, Diyarbakır’ın gündemi şu anda pozitif. Huzur ve güvenin devamını sağladığımızda Allah’ın izniyle biz Diyarbakır’ın var olan problemlerini bir bir önceleyerek hep çözmeye devam ederiz” dedi.

Haberler 02.08.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesini mahalle ve krsal köylere balayan 84 kilometrelik grup köy yollarnn açl töreni yapld. lçeye bal Bereketli Mahallesinde yaplan törene, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, AK Parti Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Mehmet Mehdi Eker, l Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Akn, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, AK Parti l Bakan Muhammet erif Aydn, kamu kurum ve kurulu müdürleri ve çok sayda vatanda katld.

BN 200 KLOMETRE ASFALT YOL YAPIYORUZ

Vali Karalolu, Ergani ilçemiz Diyarbakrn en önemli ilçelerinden bir tanesi, bölge de yukar Mezopotamyada yerleik hayatn ilk balad topraklar. Buralarda 10 bin yldr yaam var. Buralarda yaklak 1O bin yldr insanlar yerleim yeri kuruyor, köy kuruyor, Mahalle kuruyor ve tarmla itigal ediyor. Diyarbakrn bütün ilçeleri, ama özellikle Erganide altyapsn çözme noktasnda Büyükehir Belediyesi ile Ergani Belediyesi olarak büyük bir gayretimiz var. Hem Ergani merkezde hem de Erganimizin mahallelerinde krsalnda çok büyük bir yatrmmz ve emeimiz var. te bugün özellikle krsaldaki mahallelerimizi birbirine balayan, mahallelerimizin ilçeye ve ile balayan 84 kilometrelik yolun açln yapyoruz. Biz bu sene Diyarbakrn 17 ilçesinde bin 200 kilometre asfalt yol yapyoruz. Diyarbakrda krsaldaki toplam yol varlmzn uzunluu 6 bin kilometre bunun 3 bin kilometresi asfalttr. Bu u anlama geliyor, biz üçte birini bu sene bu yollar yeniliyoruz. nallah önümüzdeki 2-3 yl içerisinde Diyarbakrda özellikle grup köylerinden balayarak bütün yollarnz asfaltn yenilemek istiyoruz dedi.

DYARBAKIRIN çÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK

Huzur ve güven ortamnn hakim olduu Diyarbakrn gündeminin pozitif olduunu ifade eden Vali Karalolu, Diyarbakrda Allaha hamdolsun, u anda bir huzurumuz, güvenimiz ve süknumuz var. Vatandamz iinin peinde ann peinde, Diyarbakrn gündemi u anda pozitif. Hepimiz Diyarbakrda deer üretmenin derdindeyiz, hepimiz genç nüfusa sahip olan ehrimizde i, a, istihdam olanaklarn daha çok artrmann gayreti içerisindeyiz ve sevgili vatandalarmzdan temennimiz isteimiz, Diyarbakrn u anda yakalam olduu bu huzur ve güven ortamn muhafaza etmesidir. Eer biz sahip çkarsak bu huzur ortamn bozmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Ama biz sahip çkmazsak, yine bozguncular ve yine fitneciler baz meseleleri kullanarak hiç olmayacak yerlere çekerek yine huzurumuzu ve güvenimizi bozma noktasnda fitne çkarmaya bozgunculuk yapmaya devam edecekler. Onun için bizim halk olarak, vatanda olarak, bu ehirde yaayan ve bu ehri seven insanlar olarak bu ehirde yakalam olduumuz bu ortam muhafaza etmemiz lazm. Bu ortam muhafaza edersek Diyarbakrn çözülemeyecek sorunu yok. Sevgili Diyarbakrllar ve sevgili Erganililer, bunu son bir yldr görüyorsunuz. Biz Allahn izniyle Diyarbakrn her sorununu çözeriz eklinde konutu. Vali Karalolu ardndan grup köy yollarnda emei geçen ekiplere teekkür ederek, törene katlanlarla birlikte grup köy yollarnn açl kurdelesini kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardndan tören sona erdi.

Ana Sayfaya Git