Kar altında evlat nöbeti

Evlat nöbetindeki aileler, 505'inci günde kar yağışı altında eylemde

Haberler 20.01.2021 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 191 ailenin eylemi, 505inci günde kar yana ramen sürüyor. 6 yl önce 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, Geçen yl da kar yad biz buradaydk ama tüm dünya bu feryadmz duydu, bir tek HDP duymad dedi.

DÜNYA FERYADIMIZI DUYDU, HDP DUYMADI

2015 ylnda 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için HDP binas önünde oturma eylemini sürdüren Süleyman Aydn, olumsuz hava artlarna ramen evlat nöbetine devam ettiklerini söyledi. Ailelerin feryadn HDP dnda tüm dünyann duyduunu anlatan Aydn, HDP bizim çocuklarmz maalesef maaralarda ölüme mahkum etti, bizi de kaplarna ama biz kesinlikle ylmayacaz. Biz sonuna kadar bu mücadelemizi vereceiz. HDP artk 14-15 yalarndaki çocuklar daa göndermesin. Onlarda biraz vicdan varsa Kürt ailelerine sahip çksnlar. Kürt ailelerine hainlik yapmasnlar. Yeri geldii zaman 6 milyon seçmeni olduklarn söylüyorlar. O seçmenler size demedi ki çocuklarmz daa gönderin. Size demediler Teröre destek verin. Biz sonuna kadar eylemimizde kararlyz. Biz burada üüyoruz. 2 yldr buradayz. Geçen yl da kar yad biz buradaydk ama tüm dünya bu feryadmz duydu, bir tek HDP duymad dedi.

FADMA AKSUNIN ALES

Kocaeliden gelerek daa kaçrlan olu Eren Yalçn için evlat nöbetine katlan Fadime Aksu, 7 yldr haber alamad evlad için burada olduunu söyledi.

Eylemi kararllkla sürdüreceklerini vurgulayan Aksu, öyle konutu:

HDPden, PKKdan çocuumuzu almadan buradan gitmiyoruz. Kar olsun yamur olsun, hiçbir zaman eylemimizden vazgeçmeyeceiz. Vicdanlar varsa çocuklarmz gönderirler.

Daa kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemini sürdüren Celil Begda ise hiçbir eyin kendilerini eylemden alkoyamayacan belirtti.

Begda, unlar kaydetti:

Ne yaarsa yasn, biz evlatlarmz almadan gitmeyiz. Hiçbir ey evladmz kadar önemli deil. Buradan kalkmayacaz. Bütün Diyarbakra sesleniyorum, gelin, evlatlarmz bu zalimlerin ellerinden kurtaralm. Emeimiz boa gitmedi. Zafer bizimdir, zafer çadrndr.

Ana Sayfaya Git