Ve perde!

Diyarbakır'da "Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali" başladı

Haberler 23.09.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 17nci Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali, zmir Devlet Tiyatrosunca Yldzlarn Altnda adl müzikalinin sahnelenmesiyle balad.

Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüünce düzenlenen Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali bu yl 17nci kez tiyatroseverle bulutu.

Diyarbakr Devlet Tiyatrosu Orhan Asena Sahnesinde zmir Devlet Tiyatrosunca Yldzlarn Altnda adl müzikal ile balayan festivalde, 6 farkl oyun sahnelenecek.

Levent Ulukutun yönettii Yldzlarn Altnda adl müzikalde, geçmiten bugüne Türk tiyatrosunun klasiklemi müzikallerinden bir seçki, özel bir kolaj içinde derlenerek orkestra eliinde danslarla ve klasiklemi oyunlar tekrar hatrlayarak en önemli bestecilerin arklar seyirciyle paylald.

Festival kapsamnda 23-24 Eylülde Trabzon Devlet Tiyatrosunca Korkut Ata, 25-26 Eylülde Konya Devlet Tiyatrosunca Kasetçi, 27-28 Eylülde Van Devlet Tiyatrosunca Erkek Gezegeni, 29-30 Eylülde Antalya Devlet Tiyatrosunca Ziyaretçi ve 1-2 Ekimde Ankara Devlet Tiyatrosunca Ak Veysel adl oyunlar tiyatroseverlerle buluacak.

Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüü Barejisörü Bengisu Gürbüzer Doru, salgn sürecinde kapal alanlarda gösterimler durmasna ramen açk alanlarda gösterimlerinin devam ettiini söyledi.

Kapal alanlarda yapamadklar uluslararas festivalleri yaz mevsiminde açk alanlarda gerçekletirdiklerini anlatan Doru, Hem sezon açl hem de Diyarbakrda 2 yldr ara verdiimiz festivalimizi yapacamz için heyecanlyz. Tekrar seyircimizle bir araya geleceiz. ifadelerini kulland.

Festivalin yazarlar anmak için yapldn aktaran Doru, Türk eserleriyle elenceli ve hüzünlü oyunlarla seyircileri buluturacaklarn söyledi.

Doru, Sezonun açl bizim için çok heyecanl. Seyircilerimizi çok özledik. Yazn açk alanda seyircilerimizle bulutuk ama tekrar salonlarmzda salk tedbirlerini alarak bir araya gelmek bizim için çok önemli. dedi.

SEYRCMZN YOUN LGS VAR

Diyarbakr Devlet Tiyatrosu Müdürü Uur çnar ise festivali ve tiyatro sezonunu açtklar için iki heyecan ayn anda yaadklarn dile getirdi.

Salgn sürecinde seyircilerini çok özlediklerini kaydeden çnar, Festival biletleri sata sunduktan iki saat sonra tükendi. Seyircimizin youn ilgisi var. Bu ilgiyi özleme de balyorum. Diyarbakr seyircisi tiyatroyu çok seviyor ve sahipleniyor. Bütün sezonu sorunsuz bir ekilde devam ettirmeyi umut ediyoruz. ifadelerini kulland.

ZLEYCLER MUTLU

zleyicilerden Rukiye çalpan da sezon açld gibi hemen bilet aldn ve tiyatroyu çok özlediini anlatt.

Uzun zamandr tiyatro sezonunun açlmasn beklediklerin belirten çalpan, Heyecandan oyundan bir saat öncesinden geldik. Oyunu sabrszlkla bekliyorum. Dier oyunlar için de bilet aldm. diye konutu.

lke evval Boa ise tiyatro festivalinin tekrar balamasndan dolay heyecanlandn ve hemen bilet aldn aktard.

Daha önce müzikal oyuna gitmediini kaydeden Boa, öyle devam etti:

Salon giriinde a kartlarmz kontrol edildi. Boluklu koltuklarda oturacaz. Sosyal mesafeye dikkat ederek oyunu izleyeceiz. Oyunlar tekrar balad için mutluyum. 2 yl boyunca salgndan dolay tiyatroya gitmedim. Mutluyum ve özlemimizi gidereceiz.

Festival, 2 Ekime kadar sürecek.

Ana Sayfaya Git