Yetenek kursu rağbet gördü!

Vali Münir Karaloğlu, özel yetenek kurslarına katılan gençlerle bir araya geldi: - "Diyarbakırlı gençlerimizin bu mesleklerle birlikte vatanına, milletine, bayrağına ve şehirlerine hizmet etmesi arzusundayız"

Haberler 16.01.2021 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, özel yetenek kurslarna katlan gençlerle bulutu.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlnn askeri okul, Polislik Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Polis Meslek Eitim Merkezleri (POMEM), bekçilik okulu, Beden Eitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) ile spor liselerine yerlemek isteyen gençler için açt özel yetenek kurslar devam ediyor.

Uzman antrenörler tarafndan eitim verilen kurslara, 1101 kii katlyor.

Vali Karalolu, Büyükehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesislerinde verilen kursu ziyaret ederek, örencilerle sohbet etti, onlara çeitli hediyeler verdi.

Karalolu, burada yapt konumada, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi olarak çocuklar, gençler ve kadnlara yönelik önemli faaliyetler gerçekletirdiklerini söyledi.

Bu faaliyetlerden birinin de özel yetenek kurslar olduunu belirten Karalolu, sözlerini öyle sürdürdü:

ÖZEL YETENEK

Arzu ediyoruz ki Diyarbakrmzdan daha çok gencimiz emniyet tekilatnn, jandarma komutanlmzn mensubu olsun, daha çok gencimiz Türk Silahl Kuvvetlerinde astsubay, subay, BESYOlara girip beden eitimi öretmeni, gece bekçisi olsun, spor lisesine girsin. Diyarbakrl gençlerimizin bu mesleklerle birlikte vatanna, milletine, bayrana ve ehirlerine hizmet etmesi arzusundayz. Büyükehir Belediyesi olarak özel yetenek kurslarna önem veriyoruz.

lkokul ve ortaokul örencilerine yönelik Bilgi Evleri olduunu belirten Karalolu, örencileri üniversiteye hazrlama, eitimlerine destek olma amac tayan Akademi Lisesinin yakn zamanda eitime balayacan kaydetti.

ehirde oturan gençlere destek vermeye devam edeceklerini aktaran Karalolu, Önemli olan gençlerimizin daha kaliteli zaman geçirmeleridir. Gençler daha iyi yetisin ve vatanna, bayrana faydal olsun gayretindeyiz. ifadesini kulland.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakan Mehmet Kesen ise Vali Karalolunun talimatlaryla gençlik alanndaki çalmalarn üst seviyeye çkardklarn söyledi.

Özel yetenek alanlarnda gençleri dereceye hazrlamak için gayret gösterdiklerini anlatan Kesen, Kurslarmza 21 Aralk 2020 itibaryla atletizm pistinde baladk. ki hafta kou ve kondisyon antrenmanndan sonra parkur antrenmanlarna baladk. 2 koordinatör, 14 antrenör olmak üzere 16 uzman eiticiyle kursa devam ediyoruz. Bu kurslarmz yl boyunca devam edecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git