Ablamı almadan gitmeyeceğim!

Evlat nöbetindeki kardeş: Ablamı almadan eylemi bitirmeyeceğim

Haberler 04.01.2022 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklar KK tarafndan kaçrlan 251 ailenin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 855inci günde sürdü. Hakkari emdinliden 15 yandayken kaçrlan ablas Zübeyda Koç için nöbet tutan Fadime Koç, Ablam kaçranlar u an hapiste. Ben ablam almadan eylemi bitirmeyeceim dedi.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 855 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says, 33 oldu.

Hakkarinin emdinli ilçesinde yaayan ve 2013te 15 yandayken kaçrlan Zübeyda Koç için HDP binas önünde nöbetini sürdüren Fadime Koç, ablasna kavuma konusunda umutlu olduunu belirterek, unlar söyledi:

ABLAMI ALMADAN GTMEYECEM

Ablam, 8 yl önce PKK-HDP yandalar tarafndan daa kaçrld. Aylardr HDP Diyarbakr binas önünde evlat nöbeti tutuyoruz. Hem Hakkaride hem de burada eylemimizi sürdürüyoruz. 8 yldr ablamdan haber alamyoruz. HDP yandalar ablam daa götürdü. Ayaklarndan ameliyat olmutu. Daha 15 yandayd. Ablam beni görüyorsa duyuyorsa bir çarm var. Oras onun yeri deildir. Kaçsn gelsin. Evine geri dönsün. Kahrolsun HDP, kahrolsun PKK, ablam götürenler u an hapisteler. 4 kii müebbet hapis cezas aldlar. Allah devletimizden raz olsun. Biz de bu binann önünden çekilmiyoruz. Ben ablam almadan bu eylemi bitirmeyeceim. Ablam için ömrüm yettiince mücadele edeceim. HDPnin önünde duracam. Bu mücadelemi de devam ettireceim. Allahn izni ve devletimizin gücüyle ablama kavuacam. Buradaki bütün anneler de evlatlarna kavuacak.

Ana Sayfaya Git