Ablasının kalemiyle

Ablasının boya kalemleriyle başladığı resimde, 13 yaşında 3'üncü sergisini açtı

Haberler 20.05.2022 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ortaokul örencisi Öznur Mehmetolu, 6 yandayken ablasnn boya kalemleriyle oynarken yeteneini fark ettii resim sanatnda Bilim Sanat Merkezinde (BLSEM) ald eitimin ardndan birçok karma sergiye katld. 2019daki BIC KIDS ulusal resim yarmasnda da Türkiye 1incisi olan Mehmetolu, 3üncü kiisel resim sergisini 50 eserle Sur ilçesindeki tarihi Saint George Kilisesinde açt.

ABLASININ BOYA KALEMLERYLE
Kayapnar ilçesi Hattat Hamid Aytaç Ortaokulu 7nci snf örencisi Öznur Mehmetolu, resme olan yeteneini ailesinin desteiyle fark ederek, BLSEM çizim snavna girdi. Snav kazanp merkeze kayt yaptran ve halen eitim görmeye devam eden Mehmetolu, 2019da BIC KIDS Ulusal Resim Yarmasnda yaklak 6 bin kii arasndan 1inci oldu.

Resimleri baz çocuk dergilerinde yaynlanan Mehmetolu, stanbul, Ankara, Mula ve Diyarbakrda çeitli karma sergilere de katld. Mehmetolu, Diyarbakrda ilk kiisel resim sergisini 2020de Cemil Paa Sanat Galerisinde 21 eserle açt. 2nci sergisini 2021de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde 32 eserle açan Mehmetolu, 3üncü kiisel sergisini de önceki gün Sur ilçesinde bulunan tarihi Saint George Kilisesinde 50 eserle açarak sanatseverlerin beenisine sundu.

RESMLERN SERGLED

Ablasnn boya kalemleriyle oynarken yeteneini fark ettiini, dünya çapnda bir ressam olmak istediini belirten Mehmetolu, 6 yanda resim yapmaya baladm. Resme yeteneim olduunu fark ettim. Daha fazla yapnca daha da üzerine gitmeye çaltm. Canl renkleri kullanarak resim yapmay çok seviyorum. çünkü canl renkler benim doamda olan bir eydi. u anda 3üncü kiisel resim sergimi açtm diye konutu.
Emekli öretmen olan babas Aziz Mehmetolu da, Hiçbir eitim almadan oray (BLSEM) kazand. Ankara, stanbul ve Bodrumda deiik karma sergilere de katld. Bilim çocuk Dergisinde 3 kere resimleri yaymland. Öznur bu konuda baya baarldr. Eer Öznura gerekli destek verilirse Türkiyeyi darda temsil edebilir. Ben buna inanyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git