Acı günlerini unutmadılar

PKK'nın Dürümlü'de gerçekleştirdiği ve 16 sivilin hayatını kaybettiği saldırının üzerinden 4 yıl geçti. Saldırıda 2 ağabeyi, yeğeni, 6 kuzeni ve 5 dayısını kaybeden Fatma Yaman, akrabası ile dünya evine girdi. Düğün yapmak yerine mevlit veren çift, daha sonra yakınlarının mezarına gidip kabirleri başında gözyaşı döktü.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda PKK mensuplar tarafndan Sur ilçesine bal Dürümlü Mahallesinde gerçekletirilen bombal saldrda 2 aabeyi, yeeni, 6 kuzeni ve 5 daysn kaybeden Fatma Yaman, akrabas ile dünya evine girdi. Düün yapmayp mevlit veren çift, daha sonra yaknlarnn mezarna gidip kabirleri banda gözya döktü.

PKK mensuplar tarafndan 12 Mays 2016da Diyarbakrn Sur ilçesine bal Dürümlü Mahallesinde yaklak 15 ton patlaycnn bulunduu kamyon infilak ettirilmi olayda 16 kii hayatn kaybetmi, 23 kii de yaralanmt.

Düzenlenen mevlit etkinlii ile dünyaevine giren Fatma Yaman, aabeyi Gerçek ve Rza Yaman, kuzenleri Sait, Mehmet, Tahir, Ahmet, Uur Salih Yaman, Emrullah Yeil, Temur Yakar ile yeeni Davut Yaman ve daylar Seyithan, Orhan, Mustafa ve Muhammed Yakar kaybetti. Tarifsiz bir ac ile 4 yl geride brakan genç kz, akrabas olan i adam Cihan Yamann kardei Hüseyin Yaman ile dünya evine girdi.

Türkiyeyi yasa bomutu

Türkiyeyi yasa boan bu terör saldrs nedeniyle düün yapmayan çift mevlit program düzenledi. Okunan dualarn ardndan gelin ve damat ilk olarak mezarla gitti. Yaman çifti, bu mutlu günlerinde ziyaret ettikleri yaknlarnn kabri banda gözya dökerken, duygulu anlar yaand.

Damadn aabeyi Cihan Yaman, gelin ve damattan gelen talep üzerine düün yapmadklarn ve okunan mevlidin ardndan mezarla gitme taleplerini yerine getirdiklerini söyledi. Cihan Yaman, Gelin ayn zamanda amcazademizdir. Ayn acy birlikte yayoruz. Bölgemizin böylesi aclar bir daha yaamamasn istiyoruz dedi.

Damat Hüseyin Yaman ise 4 yl önce çok ac bir olay yaadklarn hatrlatt. Hüseyin Yaman, Patlamada amcazadelerimizi kaybettik. Aradan uzun bir süre geçti, ancak aclarn unutmadk. lk günkü gibi o acy yayoruz ve o nedenle mevlitli bir düün yapmay tercih ettik. Bu mutlu günümüzde onlarnda yanmzda olmasn isterdik, mutluluumuzu tüm sevdiklerimiz ile paylamak isterdik diye konutu.

Ana Sayfaya Git