Acemi Kasaplar

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahfer Güloğlu, Türkiye'de her yıl Kurban Bayramı'nda yaklaşık 3 bin kişinin kurban keserken yaralandığını belirtti.

Haberler 29.08.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Prof. Dr. Gülolu Türkiye genelinde bayramda kasaplar dnda çok sayda kiinin kurban kesmeye çaltn söyledi.

Bu srada yaralananlarn saysnn küçümsenmeyecek kadar yüksek olduuna iaret eden Gülolu, Türkiyede her yl bayramda yaklak 3 bin kii kurban keserken yaralanyor. Diyarbakrda geçen yl 200ün üzerinde kii yaralanmt. Bunlardan durumu ar olan 15i tedavi için hastanemize bavurdu. Bu nedenle kurban keserken daha dikkatli olunmal. ifadelerini kulland.

Gülolu, bu tür durumlarn önlenmesi için öncelikle kasap olmayanlarn kurban kesmemesi gerektiini dile getirdi.

- Kesim yerlerinde salk ekibi bulundurulmal

Özellikle belediyelerin kurban kesim yeri olarak belirledii alanlarda salk ekibi bulundurmas gerektiini belirten Gülolu, Bu, yaralya annda müdahale edilmesi ve en ksa sürede hastaneye ulatrlmas açsndan büyük önem tayor. dedi.

Yaralanmalarda yarann temiz bezle sarlmas gerektiini anlatan Gülolu, Yaraya acil müdahalenin yannda hijyen hayati önem tayor. Bu nedenle tedavi mutlaka salk merkezlerinde yaplmal. diye konutu.

- Ehil olmayan kiilerin yaralanma riski yüksek

Diyarbakr Kasaplar ve Besiciler Odas Bakan Hac Atl ise ehil olmayan kiilerin kurban kesimi srasnda kendini yaralama riskinin çok yüksek olduunu, kesimin kasaplar tarafndan yaplmas gerektiini vurgulad.

Kasap Uur Güne de acemi kasaplarn, kendilerini yaralamalarnn yan sra kurbana eziyet ettiini belirtti.

Kurban Bayramnda hastanelerin kurban keserken kendini yaralayanlarla dolduunu dile getiren Güne, Et kesmesini dahi bilmeyenler kurban kesmeye çalyor. Kurban keseyim derken kurban olmasnlar. dedi.

Ana Sayfaya Git