Açık havada nikah!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çiftlerin nikahı açık havada kıyıyor.

Haberler 18.06.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Bilim Kurulunun önerileri dorultusunda nikah salonlarnn 15 Hazirandan itibaren belirlenen kurallara uygun ekilde hizmet vermeye balarken, Balar Belediyesi, nikah ilemlerinin Kovid-19 tedbirleri kapsamnda açk alanda yaplmasna kararlatrd.

Belediyeye ait ek hizmet binasna ait açk alanda yaplan merasimlerde sosyal mesafe, maske ve dezenfektan kurallar uygulanarak gerçekletiriliyor.

Evlendirme memuru Handan Eker Takent, gazetecilere yapt açklamada, 15 Haziran itibariyle belirlenen kurallara göre nikahlarn kyldn söyledi.

AçIK HAVADA NKAH

Kapal mekandaki risk ihtimalinden dolay nikahlar açk alanda yaptklarn belirten Takent, öyle dedi:

Buras açk alan olduu için hem çiftlerimiz rahat ediyor hem de beraberinde gelenler töreni daha rahat izlemi oluyor. Hem kendi salmz hem de çiftlerimizin sal için açk alanmz deerlendirdik. Pandemi sürecinden önce günde 16 nikah kyyorduk. Bu süreçte talep çok ama 5-6 nikahla snrlandrmak zorunda kaldk. Hijyen ve salk açsndan böyle bir tedbir aldk. 27 Temmuzdan önce nikah tarihi veremiyoruz. çiftler de bu uygulamadan memnun.

Nikahlar kylan Birgül Akku (21) ile Hamza Kavur (28) ise, bu süreçte açk alanda nikahlarnn kylmasndan dolay memnun olduklarn söyledi. Birgül Akku, çok güzel ve doal bir ortam. çok memnun kaldk. Uzun zaman önce nikah yapacaktk ancak koronavirüs nedeniyle beklettik. Bir 1,5 aydr bekliyoruz ama bu bizim için sürpriz oldu. dedi.

Ana Sayfaya Git