Açıkça kaçırdılar

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde 5 yıl önce 9 yaşındayken ortadan kaybolan, Zap Suyu'na düştüğü ileri sürüldüğü için de günlerce aranan Hamza Adıyaman'ın Suriye'deki PKK/YPG kampındaki görüntülerinden sonra, terör örgütü kıyafetleriyle çekilmiş bir fotoğrafı da aileye ulaştı. Abla Aysun Adıyaman, "Kardeşim boğulmadı, PKK içindeki görüntülerinden sonra bu sefer bize 2 ay önce de fotoğrafı geldi. Ama hala inkar ediyorlar" dedi.

Haberler 13.04.2021 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin merkeze bal Krkda köyünde 9 Mart 2016da kaybolan ve Zap Suyunda bouldu denilen Hamza Adyamann ailesi, bir süre sonra çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn örendi. çocuklarn aramak için Irakn kuzeyine giden anne ve baba, günlerce izini sürdükleri Hamzay alamadan dönmek zorunda kald. Evlatlarna kavumak için Diyarbakr, Hakkari ve Vandaki eylemlere katlarak mücadele eden aile, oullarn, Suriyede terör örgütü PKK/YPG kampnda teröristlerce silah eitimi verilen çocuklarn görüntüleri arasnda tespit etti. Hamzay terör örgütünün elinden kurtarmak için her yolu deneyen aile, çocuklarnn daa kaçrlmasndan ise HDPyi sorumlu tutuyor.

BR BABA HAKURKTA KARDEMLE KARILAIYOR

Hamzann annesi Rukeyta Adyaman, olunun kyafetlerini koklayp gözya dökerken, ablas Aysun Adyaman, Zap Suyunda bouldu denilen kardeinin PKK tarafndan kaçrldn, bununla ilgili önce video, daha sonra da çekilen bir fotorafta net olarak gördüklerini söyledi. Kardeini istediini belirten Adyaman, öyle konutu:

Bu olay 2016 gerçekleti, Hamza kaybolduu gün, ilk önce okul saati içinde eve örenci gönderiyorlar. Hamza okulda deil, kayp, evde mi ? demiler. Annem yok deyince çocuklar geri gitmi. Anlyoruz ki, kontrol için geldiler. Sonra Hamza suya dütü dediler. Bizimkiler de dütüü yere gidiyor. Orada bir araç vard, camlar siyahlar içinde bir araba görmü annem ve ona sormu. Tek kelime cevap vermemiler. Annem biraz uzaklanca araç hzla gitmi. Dalgçlar geldi, AFAD geldi. Herkes kardeimi arad. Ama herhangi bir ekilde netice alamadk. Olay üzerinden aylar geçtikten sonra yine evlad PKK tarafnda kaçrlan bir baba Hakurk kampnda kardeime denk geliyor. Kardeimle konuuyor kardeim Hamza da Mehmet Adyamann torunu olduunu söylüyor. Adam da, dedem kanaat önderi olduu için tandn söyledi. Kardeim Hamza da adama Benim için Zap Suyunda bouldu dediler ancak ben suya dümedim. Aileme söyleyin beni kurtarsnlar. Hatta olayn geçtii gün ellerim ayaklarm bal halde siyah bir aracn içindeydim. Annemi görüyordum azm bantl olduu için hiçbir ekilde baramyordum demi. Evladn aramaya giden baba döndüünde bize ulayor. Bize evladmzn yaadn söylüyor. Bunun üzerine annem babam PKK kampna gidiyor. Babam kardeimi aramaya giderken Hakurk kampnda bir aracn içinde gördü. Olum Hamza deyince arac oradan hzla uzaklatrdlar. Kardeim boulmad, PKK içindeki görüntülerinden sonra bu sefer bize 2 ay önce de fotoraf geldi. Ama hala inkar ediyorlar

Ana Sayfaya Git