Acılarınızı duymayana nalet olsun

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Diyarbakır annelerini ziyaret etti:

Haberler 24.02.2021 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak- Genel Bakan Mahmut Arslan, daa kaçrlan çocuklar için evlat nöbeti tutan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Onlara çiçek verdi.

Arslan, burada yapt konumada, ailelerin ortaya koyduu onurlu mücadelenin hem Türkiyede hem de dünyada ses getirdiini, ailelerin evlatlarmz verin feryadnn milletin vicdannda karlk bulduunu söyledi.

Tüm ülkenin, gönül birlii içerisinde annelerin mücadelesini desteklediini ve duygularn paylatn aktaran Arslan, annelerin Türkiyenin 40 yllk terörle mücadele sürecinin çok önemli bir tarafn oluturduunu belirtti.

Arslan, Ortaya koyduunuz farkndalkla yeni bir mücadele yönteminin de öncülüünü yaptnz. ifadesini kulland.

Kalpleri talaanlarn ve vicdanlarn bu ailelerin sesine kapatanlarn, annelerin çln duymadn belirten Arslan, Aclarnz duymayanlara, evlatlarnz hala ellerinde tutup sizin aclarnz dindirmeyenlere lanet olsun. Sizi, yavrularnzdan ayranlara, bu aclarnz duymayanlara, aclarnz baka ekillerde istismar edenlere, sizi küçümseyenlere lanet olsun. eklinde konutu.

Arslan, annelerin evlatlarna kavumas için devletin ortaya koyduu mücadeleyi sonuna kadar desteklediklerini kaydetti.

- Burada 207 aile var ama bu ailelerin arkasnda 83 milyon var

Annelerin bu kararlnn, cephede terörle mücadeleyi sürdüren güvenlik güçlerininki kadar önemli olduunu vurgulayan Arslan, u deerlendirmelerde bulundu:

Burada 207 aile var ama bu ailelerin arkasnda 83 milyon var. Siz, yalnz deilsiniz bu mücadelenizde arkanzda milyonlarca mazlum ve madur insann dualar var. Benim ülkem, devletim, güvenlik güçlerimiz 6 yldr teröristlerin elinde bulundurulan evlatlarmzn kurtarlmas için her türlü mücadeleyi yapt. Devletimiz, evlatlarmz bu kalle, hain örgütün elinden kurtarmak için büyük bir mücadele balatt. Evlatlarmz kalleçe ehit ettiler. Bunun sorumlusu PKK terör örgütü ve onun yandalardr.

Sizin sayenizde artk Kandile gençleri götüremiyorlar. diyen Arslan, annelerin sayesinde terör örgütü PKKnn artk gençleri kandramadn söyledi.

Arslan, Diyarbakr annelerinin on binlerce evladn, annenin, babann vicdannda büyük kahramanlar olarak yer aldn belirtti.

Annelerin mücadelesinin çok kutlu ve onurlu olduuna iaret eden Arslan, Allah sizden raz olsun. Bunlarn kirli yüzlerini ortaya koydunuz, maskelerini düürdünüz. Siz, bu terör örgütün sonunu getireceksiniz. diye konutu.

Annelerin eylemi sayesinde çok sayda ailenin evladna kavutuuna dikkati çeken Arslan, konumasn öyle sürdürdü:

Sizin çarnz Kandili titretiyor. Sizin çarnz, Garada yank buluyor. Bunlar milletin de devletin de önünde hesap verecekler. Sizin çadrnz önünden geçip bakmayanlar Garada Kandilde gidip terör örgütünün elini, eteini öpüyorlar. Yazklar olsun bu hainlere, bu alçaklara. Bu hainlerin cezas da elbette hukuk önünde verilecektir.

Arslan, terörle mücadelede ehit olan güvenlik güçlerine Allahtan rahmet, yarallara da acil ifalar diledi.

Aileler de çileri Bakan Süleyman Soylunun, Garaya gittiini açklad HDP Ar Milletvekili Dirayet Dilan Tademire tepkilerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git