Acilde 3 dilde hizmet!

Diyarbakır'da "112 Acil Çağrı Merkezi"nden 3 dilde hizmet

Haberler 11.11.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 7 kuruma gelen acil çarlarn tek merkezden yönetildii 112 Acil çar Merkezi Türkçe, Kürtçe, Zazaca hizmet sunuyor.

çileri Bakanlnca tüm acil çarlarn tek numara ve merkezden karlanarak sevk ve koordine edilmesi kapsamnda 81 ilde 112 Acil çar Merkezi ad altnda hayata geçirdii Diyarbakrdaki merkezde 70 personel 7 gün 24 saat görev yapyor.

Salk, emniyet, jandarma, itfaiye, orman, sahil güvenlik ve AFADn bir arada çalt merkezde personel vatandalara Türkçe, Kürtçe ve Zazaca hizmet salyor.

Diyarbakr 112 Acil çar Merkezi Müdür Vekili Dr. Hüseyin Hakan Karaka, her kurumun ayr acil çar numaralarnn bulunduunu, bunlarn hepsinin aklda tutulmasnn zor olduunu söyledi.

Karaka, bu kadar parçal acil çar hizmeti verilmesinin hem maliyet hem de kurumlar aras koordinasyon açsndan zorluuna deinerek, çileri Bakanlmzn tüm acil çarlara yönelik hizmet veren kurumlarn tek çat altnda toplanmas amacyla yürüttüü projede Valimizin çok ciddi destekleriyle çar merkezimiz aktive edildi. Böylece insanlarn hangi hizmet için kimi arayacan bilememesi gibi sorunlarn önüne geçilmi oldu. dedi.

ACL SERVS HZMETLER

Karaka, Avrupa ve dünyada kullanlan tek numarann 112 olmas nedeniyle bunun tüm sistem üzerinde tek numara olarak aktive edilmesiyle dardan gelen turistlerin yan sra vatandalarn da rahatlkla ulaabilmelerinin salandn dile getirdi. Karaka, çarlarn acil çar alclarnca konusuna göre gerekli yönlendirme yaplarak ilgili birimlere aktarldn kaydetti.

Gerekli tedbirler alnarak ekiplerin vakaya ulamalarnn salandn aktaran Karaka Merkez teknolojik olarak araçlarn takibinden tutun tüm hareketlerin ayn anda kayt altna alnd, tüm görümelerin sistem üzerinde kayt altna alnd bir sistemle çalyor. Ekipler merkez sayesinde hem vakaya rahat bir ekilde ulayor hem de maliyet konusunda tasarruf salanyor. diye konutu.

Merkezde 7 kurumun ayn anda çaltn ve kontrolün tek noktadan salandn belirterek, böylece koordinasyonun da çok daha kolay olduunu belirtti.

Karaka bölgede kullanlan diller olan Kürtçe ve Zazaca bilen personel de görevlendirildiini anlatarak, Bu dillerde çar geldiinde bu personele yönlendirme yaplarak vatandaa hizmet sunuluyor. Bunun dnda ngilizce, Rusça, Almanca ve Arapça ile ilgili gelen çarlar da merkezi sisteme aktarlarak çarlarn cevaplanmas salanyor. Bakanlmzn böyle bir hizmeti de var. Merkez 4 ayda yaklak 750 bin çar ald. çarlarn vakaya dönüme oran yüzde 15lerde. ifadelerini kulland.

Karaka, daha iyi hizmet sunulabilmesi için 112nin megul edilmemesini istedi.

Merkezde personel Seyhan Demir de vatandalara hizmet vermek adna devletin güzel bir yatrm yaptn belirti.

çar merkezinde görevli Kübran Eren Demirel 7 kurumun bir arada toplanmas ile vatandalarn acil durumlarda tek numaradan kendilerine ulamalar konusunda kolaylk salandn aktararak, yükünü azaltmak için 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Younluumuz pandemiden dolay çok fazla. dedi.

Ana Sayfaya Git