Acılı ailelerin hikayeleri yürek burkuyor

Diyarbakır’da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin umutlu bekleyişi devam ederken, 15 yaşındayken 5 yıl önce kaçırılan kızı Sema için Kocaköy ilçesinden gelen anne Hanım Dalçiçek, kızının lise öğrencisi olduğunu ve kaymakam olacağını belirterek, “Kızım kaymakam olacaktı, PKK yandaşları dağa kaçırdı” dedi.

Haberler 27.08.2020 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin umutlu bekleyii devam ederken evlat nöbetindeki ailelerin ve daa kaçrlan çocuklarn hikayeleri yürek burkuyor.

15 yandayken 5 yl önce kaçrlan kz Sema için Kocaköy ilçesinden Diyarbakr HDP il binas önünde 358 gündür oturma eyleminde olan Hanm Dalçiçek, eyleminde kararl olduunu söyledi.

KIZIMI KURBAN BAYRAMINDA KANDIRIP DAA KAçIRDILAR

Kznn 5 yl önce kurban bayramnda daa kaçrldn belirten Dalçiçek, Kurban bayram günüydü evden anneannesine gideceini söyleyerek çkt ve bir daha kendisinden haber alamadk. Daha sonra biz sorup soruturduk ardndan HDP Kocaköy ilçe binasna gittik. Onlarda bizlere daa gittiini söylediler. Benim kzm okulda arkadalar kandrd, sonra kaçrdlar ve sonra daa götürdüler dedi.

5 YILDIR SEN BEKLYORUZ KIZIM, KAç GEL TESLM OL

Kznn lise son snf örencisi ve hayalleri olan biri olduunu söyleyen anne Dalçiçek öyle konutu:

Hayalleri vard. Bana hep derdi; Anne ben kaymakam olacam. Kzmn tek hayali kaymakam olmakt, ama PKK yandalar izin vermedi daa kaçrdlar. Ben de uanda kzm için buradaym kzm gelinceye kadarda buradan ayrlmayacam. Kzm beni görüyor ve izliyor isen sana sesleniyorum kzm, gel teslim ol artk yeterdir. 5 yldr seni bekliyoruz. Kaç gel güvenlik güçlerine teslim ol.

Ana Sayfaya Git