Açılım sürsün işsizlik bitsin

Başbakan Erdoğan'ın 2 Haziran Cumartesi günü Diyarbakır'a yapacağı geziyi, vatandaşlar merakla bekliyor.

Haberler 30.05.2012 - 09:44 Son Güncelleme : 30.05.2012 - 09:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Haziran Cumartesi günü Diyarbakır’a yapacağı gezi, vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Diyarbakırlılar, Erdoğan’dan ilk olarak 2005 yılında gündeme getirdiği Kürt realitesi ve demokratik açılım konusunda adımların artırılmasını istiyor.

İŞSİZLİK VE KÜRT SORUNU

İşsizlik ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin adımların vakit geçirilmeden atılması gerektiğine dikkat çeken Uğur Apaydın isimli esnaf, Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinin şehir için avantaj olduğunu belirtti. Diyarbakır’da verilecek mesajların önemine vurgu yapan Apaydın, Bölgede ve ülkemizde yaşanan sorunlara baktığımız zaman, Başbakan’ın, sorunların merkezi olan Diyarbakır’da halka vereceği mesajları herkes gibi bizler de çok merak ediyoruz. Başbakan’ın 2 Haziran’da çok önemli ve pozitif mesajlar vereceği kanaatindeyim. Dileriz ki çok daha iyi ve çözüm odaklı görüşler belirterek, insanların birlikte kaynaşmasına zemin hazırlayacak konuşmalar yapar. dedi.

DEMOKRATİK AÇILIM SÜRSÜN

Ferit Karaaslan isimli genç ise şehirdeki işsizlik sorununun bitirilmesi için adımlar atılmasını ve Kürt meselesinin çözülmesini istedi. Bölgede kan akmaya devam ettiğini anlatan Karaaslan, Diyarbakırlı bir genç olarak, işsizliğin bitirilmesini istiyorum. Özellikle Kürt mesesinin bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Bölgede yapılması gereken veya atılması gereken adımların daha fazla vakit geçirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Ne yazık ki gün geçtikçe bölgemizde daha fazla kan akmaktadır. Bu sorunların çözümü için başbakanının ziyaretinin hayırlı sonuçlar getirmesini dilerim. diye konuştu.

DİYARBAKIR’A YENİ STADYUM

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Avdan ise Başbakan Erdoğan’ın 2023 vizyonuna atıfta bulundu. Başbakan Erdoğan’ın geçen yılki Diyarbakır mitinginde verdiği yatırım müjdelerinin en kısa sürede hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğüne dikkat çeken Advan, Sayın Başbakanımız geçen yılki Diyarbakır mitinginde, 2023 vizyonu çerçevesinde çok güzel müjdeler vermişti. Bildiğiniz gibi 4 Mayıs 2012 tarihinde Silvan Barajı’nın temeli atıldı. Bu bizler açısından çok sevindirici bir olay. Ayrıca Diyarbakır’da yapılması planlanan yeni stadyumun yeri belirlendi ve TOKİ ile anlaşma sağlandı. Stat projesi de yakında hayata geçiyor. Ayrıca Seyrantepe Köprülü Kavşağı ve Diclekent Köprülü Kavşağı ile birlikte Elazığ ve Şanlıurfa’yı birbirine bağlayacak olan çevreyolu hizmetleri gibi bitmiş eserler var. Sayın Başbakanımız 2 Haziran’da partimizin kongresinin ardından bu eserlerin toplu açılışını gerçekleştirecek. açıklamasında bulundu.

KÜRT REALİTESİNDEN BEKLENTİ

Kürt sorununa da değinen İl Başkanı Advan, Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında ilk olarak Kürt meselesine ilişkin sorunu sahiplendiğini vurguladı. Advan, sözlerini şöyle sürdürdü: Başbakanımız Diyarbakır’a her gelişinde ülkemizin daha da özgürleşmesi ve demokratikleşmesi için açıklamalarda bulunuyor. Ayrıca Diyarbakır’ın gelişmesi için büyük projelerle ilgili açıklamalarda bulunuyor. Bizler sayın Başbakanımızın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmadaki ’Kürt sorununu tanıyorum, Kürt sorunu benim sorunumdur’ şeklindeki açıklamasının ardından hızlanan demokratikleşme sürecini dikkatle takip ettik. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla demokratikleşme ile ilgili adımların anayasa uzlaşma komisyonu tarafından atıldığını görüyoruz. Bu da bizler açısından sevindirici. Dileriz ki ülkemizin ileriki süreçte daha da demokratikleşmesi için 2 Haziran’da Diyarbakır’da sayın başbakanımız demokratikleşme adımlarının daha hızla ilerleyeceğini ve Diyarbakır’ın 2023 yılı vizyonu çerçevesindeki projelerinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için müjdelerini verir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır