Açlıktan ölecekler

PKK'dan kaçarak Diyarbakır'da güvenlik güçlerine teslim olan iki militanın itirafları örgütün kırsalda büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu ortaya koyarken, büyük kayıplar verdiği itiraf edildi.

Haberler 20.09.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, bir süre önce pimanlk duyarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 PKKlnn konumalarna ait video görüntülerini medya kurulular ile paylat. tirafç olan PKKllar, örgütün erzak ve cephane sknts çektiini, bunun da örgüt mensuplar arasnda psikolojik skntya yol açtn belirterek, Son zamanlarda yaplan operasyonlarda her bölgede, her alanda ciddi anlamda kayplar var. Üst düzey kayplar da oluyordu, mesela saha komutanlar, bölge sorumlularnn da içinde olduu cok sayda kayplar oldu. Bunlar devam ediyor, bu k ölmeseler gelecek k mutlaka ölürler dedi.

Diyarbakrda güvenlik güçlerine teslim olan PKKllar güvenlik güçlerince kararllkla yürütülen müterek operasyonlarla PKKya vurulan ar darbeyi anlatt.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) personeli tarafndan korucularn da katlmyla düzenlenen müterek operasyonlarla ülkenin bar ve huzur ortamn bozmak amacyla hedef tanmaz saldrlar gerçekletiren örgüt üyelerine göz açtrlmyor. Operasyonlarda aralarnda örgütün birçok sözde sorumlusunun da bulunduu yüzlercesi etkisiz hale getirildi. Sadece austos aynda etkisiz hale getirilen terörist says 176 oldu. çok sayda örgüt üyesi ise kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu.

- çok fazla kayp veriyorlar

Güvenlik kaynaklar Diyarbakrda teslim olan PKKllarn itiraflarnn yer ald görüntüleri paylat. Teslim olan örgüt üyeleri, örgüte vurulan ar darbeyi anlatt. PKKllardan bir,i örgütün Kürtlerin deil de Amerika ve NATO ülkelerinin hizmetinde olduunu belirterek, bu gerçei gördüünü anlatt.

Ciddi anlamda soudum. O yüzden katldma piman oldum. nternet üzerinde videolarda, propagandalarda her ey güzel, her türlü rahatln olduunu videolarda görüyorsunuz fakat öyle bir ey yok kesinlikle. diyen terörist devletin kendilerine çok kötü tantldn, askerlerin sürekli ikence yapt, hatta ölülere vurduu yönünde söylemlerin aktarldn ifade etti.

Bunun yalan olduunu anladn anlatanitirafç militan unlar kaydetti: Son dönemde yaplan operasyonlarda her bölgede her alanda ciddi anlamda kayplar var. Bu kayplarda üst düzey mesela saha ve bölge sorumlular da oluyor. çok sayda kayp oluyor. çok fazla kayp veriyorlar. Kayplar halen devam ediyor. Bu k ölmeseler gelecek k mutlaka ölürler. Halk destei u dönemde kesilmi. Katlmlar sfr diyecek kadar az. u an örgütte olan gençlerin ciddi olaylara karmamlarsa ve pimanlarsa ya da karm ve pimanlara da teslim olmalar onlarn çok lehinedir.

- Oradakiler büyük psikolojik bunalm yayordu

Teslim olan baka bir örgüt üyesi ise örgüt mensuplarndan bazlarnn korkudan bir ey diyemediini bazlarnn ise gerçei göremediini belirtti.

Orada herkes her an ölümle karya. Yaamaktan çok ölüm daha yakn insana. Kaçtmz bilseler, yakalasalar beni de öldürürlerdi büyük olaslkla, infaz ederlerdi. Ben denk gelmedim ama bunu çok duydum. Oras görüldüü gibi deil. Atein üstünden atlamalar, halay vesaire onlar sadece televizyonda görürsün. Orada göremezsin. diyen terörist, son dönemde verilen ar kayplar nedeniyle telsiz dinlenmez duruma gelindiini aktard. Örgüt üyesi PKKl u ifadeleri kulland:

Son dönemde kayplar çok oldu. Birçok kii telsiz dinlemiyordu, çünkü sürekli, Bizimkiler öldürülüyor deniyordu. Artk psikolojik olarak bir çöküntü vard. Operasyonlarn youn olmas birçok eyi beraber getiriyordu. Hem erzak hem su sknts hem cephane... Her ey sknt olunca oradakiler büyük psikolojik bunalm yayordu. Örgütün söyledikleriyle gerçekler ayn deil tamamen birbirinden uzak.

Ana Sayfaya Git