A'dan Z'ye temizlik

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınıyla ilgili açıklanan normalleşme takvimini göz önünde bulundurarak yarından itibaren araçların yeniden çalışmaya başlayacağı, kentin aynası sayılan Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminal İşletmeleri’nde (DİŞTİ) A’dan Z’ye temizlik çalışması yürüttü.

Haberler 27.05.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, korona virüs salgnyla ilgili açklanan normalleme takvimini göz önünde bulundurarak yarndan itibaren araçlarn yeniden çalmaya balayaca, kentin aynas saylan Diyarbakr ehirleraras Otobüs Terminal letmelerinde (DT) Adan Zye temizlik çalmas yürüttü.

Korona virüs salgn ile birlikte birçok alanda temizlik ve dezenfeksiyon çalmas yürüten Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, açklanan normalleme takvimi sonras DTde temizlik çalmas yapt. Temizlik çalmasnda ekipler, ilk olarak otogarn peyzaj alanlar dahil olmak üzere araç ve personelle çevreyi atklardan arndrd. Toplanan atklar bertaraf edilmek üzere aralarla çöp depolama sahasna tand.

ADAN ZYE TEMZLK

Atklarn toplanmasndan sonra ekipler, Otogar doaya zarar vermeyen Dünya Salk Örgütü onayl dezenfeksiyon karml suyla ykad. Mini süpürge araçlar da peron bölümünün temizliini gerçekletirdi. çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, ykanabilecek tüm alanlar tazyikli suyla temizlemesinin ardndan riskli alanlar da dezenfeksiyon çalmas yaparak DTyi hizmete hazr hale getirdi. 20 personel, 2 yol süpürge, 1 mini süpürge ve 2 tanker ykama aracnn görev ald çalmann benzeri Bat lçe Otogarnda da yürütüldü. Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, 4 günlük sokaa çkma kstlamasnda Yeniehir, Balar, Sur ve Kayapnar ilçelerinin ana arter ve caddelere bal kaldrmlarnda ykama dahil olmak üzere temizlik çalmas gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git