ADEM'den Göz Nuru

Diyarbakır’daki ADEM’ler yıl sonu sergisinde buluştu

Haberler 14.06.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii koordinesinde l ve lçe Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflar bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezlerinin (ADEM) yl sonu sergisi açld.

l Sosyal Yardmlama ve Dayanma Merkez Vakf tarafndan 2019 yl sonu el emei göz nuru sergisi açld. Kayapnar ilçesinde bulunan Cegerxwin Kültür Merkezinde Halk Eitim Merkezi salonunda açlan sergiye Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun ei Aye Güzelolu ve il protokol eleri katld. Açl kurdelesini kesen Aye Güzelolu daha sonra beraberindekilerle birlikte sergi stantlarn gezdi.

YILSONU SERGS

Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü Ramazan çetinyamaç, Aile Destek Merkezlerinin 2012 ylndan bu yana ilde uygulanan bir proje olduunu söyledi. çetinyamaç, Aile Destek Merkezleri kadnlarn sosyal hayata kart, keyifli zaman geçirdii ayn zamanda mesleki beceri kazandklar merkezlerdir. limizde uan 56 tane Aile Destek Merkezi bulunup, 85 bine yakn kursiyerimiz bulunmaktadr. Destek merkezlerimizde okuma yazma kurslar, Suriyeli kadnlara özellikle Türkçe eitimi vermekteyiz. Bunun yannda geri dönüüm kurslarmzda var. Onlar dnda da gezi, piknik gibi organizasyonlar yaparak kadnlarmzn ksaca sosyal hayata kart merkezlerdir Aile Destek Merkezleri. Yl boyunca kursiyerlerimizin görmü olduklar kurslara yönelik ürünlerimizi sergiliyoruz burada. Bunlarn hepsini kursiyerlerimiz yapt. Deri çantalarmzdan tutun, keçe kurslarna, gümü arkamda gördüünüz tablolar, çiniler hepsini bizim kursiyerlerimiz yapyor. Biz Aile Destek Merkezlerimize verdiimiz bütün kurslarmz ücretsiz. Kadnlarmz sadece gelip bir bavuru yaparak yararlanabiliyor dedi.

Serginin gün sonuna kadar devam edecei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git