Adli tıp açıklıyor

Siirt'te, intihar teşebbüsünden 34 gün sonra hayata veda eden 18 yaşındaki İpek Er'in, uzman çavuş Musa Orhan (24) tarafından cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddialarını, Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporun doğruladığı ortaya çıktı. Er'in intihar girişimindan 9 gün önce yaptığı şikayet üzerine Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 27 Temmuz günü hazırlanan iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunun, şüphelinin, genç kıza yönelik eylemini doğruladığı ifade edilerek, Orhan'ın tutuklanarak, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan tutuklanması istendi.

Haberler 21.08.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

pek Erin ifadesinde, Musa Orhann kendisine zorla alkol ve uyuturucu hap içirerek cinsel saldrda bulunduunu anlatt kaydedilen iddianemeyi kabul eden mahkeme de dün verdii yakalama kararyla üpheliyi, tutuklad.

Beiri ilçesinde yaayan pek Er, 16 Temmuz günü, Siirtte görev yapan uzman çavu Musa Orhann cinsel saldrsna uradn anlatan mektup brakarak, tabancayla intihar giriiminde bulundu. Ar yaral olarak Batman Bölge Hastanesine kaldrlan pek Er, 34 gün süren yaam mücadelesini geçen sal günü kaybetti.

pek Erin intihar giriiminden 9 gün önce yapt ikayet üzerine balatlan soruturma kapsamnda gözaltna alnan Musa Orhan, savclk sorgusunun ardndan tutuklama talebiyle sevk edildii mahkemece adli kontrol kararyla serbest brakld.

Siirt Cumhuriyet Basavcl, dün açklama yaparak, Orhan hakknda cinsel istismar suçundan 27 Temmuz günü iddianame hazrlandn, iddianameyi kabul eden 1. Ar Ceza Mahkemesinden tutuklama talebinde bulunulduunu bildirdi. Mahkeme de Orhan hakknda tutuklamaya yönelik yakalama karar çkartt. Dün Siirtte polise teslim olan Musa Orhan tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Siirt Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamenin detaylar ortaya çkt. ddianamede pek Erin, alnan beyannda Musa Orhan ile sosyal medya araclyla tantn ancak Orhan tarafndan zorla alkol ve hap içirilerek, cinsel saldrya maruz kaldn ifade ettii yer ald. pek Er, iddianameye giren ifadesinde unlar kaydetti:

Musa Orhan ile sosyal medyada tantm. Sevgili olduk, sürekli benimle evleneceini, beni sevdiini söylemekteydi. Benimle kaçar msn? diyordu. Ben de beni ailemden istemesini söyledim. 20 Haziranda köyüme geldi. Kaçamayacam söyledim. Beni dinlemedi.

Ben de ikna olmas için valizimi kendisine teslim ettim. O srada ailem bizi fark etti. Hemen geri döndüm. Ancak valizim onda kald. Üç gün geçtikten sonra abim, kendisine ait olan valizi istedi. Ben de her eyin aça çkacan düündüümden akam Siirte geldim. Siirtte kalacak yerim olmad için Kurtalan ilçesine geçtim. Param kalmad için cep telefonumu satarak, öretmenevinde kaldm. Ardndan Kurtalan ilçesinde hat aldm ve Musaya mesaj atarak durumu anlattm. Kendisine kalacak yerimin olmadn söyledim. Görevden gelene kadar idare etmemi istedi. Siirte gelerek üç gün otelde kaldm. Ardndan beni ald, arkadann evine götürdü. Bir gece orada kaldm. Yalnzdk. likiye girmek istedi. Evlenmeden olamayacan söyledim. Ertesi akam geç saatlerde geldi. Alkol aldn söyledi, içmem konusunda çok srar etti. Bana Benimle ol, yarn nikh kyalm dedi. Ben de alkolün etkisiyle gücümü yitirmitim, iliki yaadk. Hatrladm kadaryla bana bir hap da içirdi. Sabah ie gitmek üzere ayrld.

NTHARIN ENE GELDM, ALEMN YÜZÜNE BAKAMIYORUM

fadedenin devamnda genç kzn u anlatmlar yer ald:

Öle vakti panik bir ekilde gelerek, beni kendi ikametine götürdü. Beni zmire kuzenine göndereceini söyledi. Otobüsle zmire gittim. ndiimde Musay aradm. Ancak bir türlü ulaamadm. Siirte ailemin yanna döndüm. O tarihten bu yana ne arad ne sordu. Benimle evlenme vaadiyle kandrarak, alkol ve hap vererek zorla birçok kez ilikiye girdi. Zorla rzma geçen, beni evlenme vaadi ile kandran, tecavüz eden Musa Orhandan davac ve ikayetçiyim. ntiharn eiine geldim. Ailemin yüzüne bakamyorum.

SUçLAMALARI KABUL ETMED

pek Erin cinsel saldr suçlamasn kabul etmeyen Musa Orhan ise ifadesinde unlar söyledi:

pek ile sosyal medyadan tantk. Ne zorla ne de rzas ile cinsel ilikiye girmedim. Benimle kaçar msn? demedim. ddia ettii gibi haziran aynda köyüne gitmedim. 8-9 aydr tanyoruz. Ama sevgili deiliz. pek beni arayarak, Siirtte olduunu söyledi. Telefonunu sattn, parasnn bittiini, kendisine yardmc olmam istedi. Hatta benim evimde kalp kalamayacan sordu. Ben Seni kaçracam, seninle evleneceim eklinde bir ey söylemedim. Evimde kald akam yatamda oturmutu. Aramzda sadece sevime oldu, daha ilerisi olmad. Ben kesinlikle akamdan sonraki gün onunla ilikiye girmedim. Sabaha zmire gideceini söyledi. 450 lira verdim. Kendisine bilet aldmda isminin pek olduunu örendim. Bana adnn Bahar olduunu söylemiti. zmire gittiinde beni arad, Beni bandan savmak için zmire gönderdin dedi. Suçlamalar kabul etmiyorum.

RIZASI DIINDA ZORLADI

Cinsel saldryla ilgili Adli Tp Kurumundan istenilen raporun pek Erin iddialarn doruld kaydedilen iddianamede, üphelinin, genç kza yönelik, Rza dnda cinsel birliktelie zorlamas ve cinsel birlikteliin gerçeklemesi eyleminin, nitelikli cinsel saldr suçuna sübut verdii belirlenmitir denildi.

Orhann yarglanmasna önümüzdeki günlerde Siirt 1inci Ar Ceza Mahkemesinde balanacak.

Ana Sayfaya Git