Adliye önünde selfie çekimine hazırlık duruşmasında beraat

Diyarbakır Adliyesi önünde selfie çekerken gözaltına alınan, Terörle Mücadele Şubesi'nde 4 gün sorgulanan ve tutuklama talebiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakılan belediye işçisi İhsan Acar hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın hazırlık duruşmasında sanık İhsan Acar'ın beraatine karar verildi.

Haberler 07.06.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi DSK Genel Müdürlüünde içi olarak çalan 36 yandaki hsan Acar, 4 ubat günü sayaç okuma iini bitirdikten sonra yurt dnda yaayan akrabasnn boanma davasn sormak için adliyeye gitti. Amirlerinin az sayaç okuma sebebini soracan düünen Acar, mahkemeye gittiini ispatlamak için cep telefonu ile adliye binas önünde selfie çekti. Daha sonra adliye binasna giren Acar, polis tarafndan gözaltna alnd. Terörle Mücadele ekiplerine teslim edilen Acarn telefonuna da suç delili olarak el konuldu.

Terörle Mücadele ve stihbarat polisince 4 gün sorgulanan Acara adliye binasn ve güvenlik güçlerini fotoraflayarak PKK/KCK terör örgütü adna istihbarat çalmas yapt söylendi. Acara sorguda, PKK terör örgütü ile ilikiniz nedir? Örgüt içinde konumunuz nedir? Diyarbakrda bulunma amacnz ve gerçekletirmeyi düündüünüz eylemler nelerdir? Güvenlik güçleri ve adliye binasna yapacanz veya sizin istihbari bilgilerinizle yaplmas planlanan eylemler nedir? Fotoraf çekmek için kimden talimat aldnz?sorular soruldu.

AMRLERME ISPAT ETMEK çN SELFE çEKTM

Sorguda olay günü görevli olduu bölgede su saatlerinin faturalarn keserek kap önlerine braktn belirten Acar, Sonra yurt dnda yaayan akrabamn boanma davas ile ilgili bilgi almak için adliyeye gittim. Amirlerimin mesai saatleri içinde neden yeteri kadar sayaç okumadm sorduklarnda nerede olduumu spat etmek için adliye önünde selfie çektim. Hiçbir terör örgütü ile balantm yok. Bu fotoraflar PKK terör örgütü adna keif veya istihbarat amacyla çekmedim. Telefonumdaki dier fotoraflar ve videolar ben çekmedim. Diyarbakr ilgilendirdii için bir haber sitesinden indirdim. çektiim fotoraflar PKK ile paylamadmdedi.

SAVCI TUTUKLANMASINI TALEP ETT

Terörle Mücadele ubesindeki 4 günlük sorgunun ardndan, PKK/KCK terör örgütü adna eylem ve faaliyette bulunmak suçundan adliyeye çkarlan Acar, Örgüte bilerek ve isteyerek yardm etme ve Silahl terör örgütüne üye olma suçlarndan tutuklama talebi ile Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliinde ifadesi alnan Acar, hakknda kuvvetli suç üphesi bulunmas nedeniyle adli kontrole tabi tutulup, yurtdna çk yasa uygulanarak serbest brakld. Her Pazartesi ve Cuma günleri polis merkezine giderek imza ataca bildirilen Acarn dosyas daha sonra soruturma yürütülmesi için savcla gönderildi.

5 YIL HAPS STEM

Adliye önünde selfie çektii için gözaltna alnan hsar Acarn soruturmas ise bir yl sonra tamamland. Hazrlanan iddianamede Acarn Terör örgütü propagandas yapmak suçundan 1 yldan 5 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi. 5inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, hsan Acarn Adliye binasnn bahçesinde bulunan güvenlik güçlerinin fotoraflarn çektiinin tespit edilmesi üzerine soruturma balatldn belirten savc, üphelinin telefonuna el konulduunu kaydetti. Telefon üzerinde yaplan incelemede, PKK/KCK silahl terör örgütünün ele bann fotoraf ile PKK/KCK terör örgütü mensuplarnn fotorafnn bulunduunu belirten savc, incelemede YPGlilerin çatmalarna ait görüntülerin de tespit edildiini kaydetti. Telefonda Sur ilçesindeki hendek ve barikatlara ait görüntüler bulunduunu ifade eden savc, üphelinin bu görüntüleri terör örgütünün propagandasn yapma amaçl bulundurduunu belirtti. üphelinin PKK/KCK terör örgütünün kulland iddet ve tehdit içeren yöntemlerini meru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere bavurmay tevik edecek ekilde görüntüleri cep telefonunda bulundurduunu belirten savc, Acarn cezalandrlmasn istedi.

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan dosya ile ilgili hazrlk durumasn yapan Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesi, hsan Acarn beraatine karar verdi.

Ana Sayfaya Git