Adrese mi teslim?

Ergani Belediyesi'nin "Temizlik ihalesi" tartışma konusu olurken Başkan Kaya, şikayetin kendilerine de geldiğini ifade etti. Kaya, “Her alanda ehliyetli bir firma ile çalışmak açısından böyle yaptık” savunmasını yaptı.

Haberler 25.01.2020 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filiz YAA

DYARBAKIR- Diyarbakrn Ergani ilçesinde, HDPli belediye tarafndan açlan temizlik ihalesinin artnamesindeki baz maddeler, kafalarda kuku uyandrd. Adrese teslim ihale yaplyor iddialar sonras açklama yapan Belediye Bakan Ahmet Kaya, bu konuda kendisine ikayetler geldiini de kabul ederek, Her alanda ehliyetli bir firma ile çalmak açsndan böyle yaptk dedi.

Ergani Belediyesince, 17 Ocak tarihli Makinesi ve çöp Toplama Araç Kiralama Hizmet Alm i için çklan ihalede, artnamede yer alan Araç ve makine aile çöp toplama ve nakli ile kent temizlii hizmetleri, araç tamir bakm onarmlar ve araç kiralama hizmetleri ile birlikte benzer i olarak kabul edilecektir maddesi adrese teslim i verildii iddialarn gündeme getirdi.

artnamede ayrca, 4925 sayl karayolu tamacl kann kapsamnda verilen K1, C2, L1, L2, R1, R2 yetki belgelerinden herhangi birisinin aslnn veya noter onayl suretinin sunulmas zorunludur ibaresinin yer almas kukular güçlendirdi.

Konuyla ilgili Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirinin sorularn yantlayan Ergani Belediye Bakan Ahmet Kaya, adrese teslim iddialarn reddederek, her alanda ehliyetli bir firmayla i yapmak istediklerini savundu.

ADRESE TESLM YOK

halenin kamu yarar gözetilerek düzenlendiini savunan Kaya, tirakçilerin her birinin istei dorultusunda ihale artnameleri hazrland. Daraltc artlar koymuuz ama bu demek deildir ki adrese teslim bir ihaledir. Yani göreceksiniz bu ihaleye bir kaç tane firma gelip katlacak. kincisi ise çok önemli bir durum takdir edersiniz ki hem araçlarn durumu hem de biz onlara kentin temizliini emanet edeceiz. Yani makine parkuru açsndan içinde tankerler var. Mesela biz bu dönem öyle bir sknt yaadk ki tankerlerle ilgili, insanlar aaçlarmz kurutacak kadar madur ettiler. Dolaysyla her alanda ehliyetli bir firma ile çalmak açsndan böyle yaptk. Yani bu tip disiplinli ihaleler aslnda kamunun yararna ama itirakçi olmak isteyenler de unu istiyor. Sallapati olsun bizde girelim fiyatlar kralm. Fiyat krmann kamunun yararna olduunu düünüyorlar. Tek bana kriter bu olunca sknt yaratlyor yoksa adrese teslim yok dedi. Kaya, artnameyi okumadn ve bu konuda kendisine de ikayetler geldiini belirterek, öyle konutu:

BANA DA KAYET GELD çN BLG SAHBYM

Mardinden ya da anlurfadan biri gelip katlacak. Biz bunu engelleyebilir miyiz? Türkiye çapnda her taraftan insanlar gelip girebilecek. Sadece Ergani için ya da Diyarbakr için hazrlanm bir ihale deil. Bu biraz zorlama bir yorum. artnameye hiç bir müdahalem yoktur. Müdahalede etmem. artnameyi hazrlayan bir ekip var. Ben sadece bakan olarak tavsiyelerde bulunuyorum. Diyorum ki beklentimiz udur, unlara unlara dikkat edin. Onun ötesinde ihale görümeleri yapmam kimin gelip gittiini bilmem. artnameleri okumam. Açkças sizin bahsettiiniz ihalenin artnamesiyle ilgili bana da ikayet geldii için bilgi sahibiyim. O ikayet gelmezse öyle bir özellik tadna dair bilgim bile olmazd. Böyle bir iddiay kabul etmiyorum. imdi Antalyadan biri ihaleye katlsa kovacak myz? Böyle bir ey olabilir mi?

Ana Sayfaya Git