AFAD Gönüllüleri kimliklerini aldı

Diyarbakır'da destek AFAD gönüllülerinin kimlik takdim töreni tamamlandı.

Haberler 11.12.2021 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakrda Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) gönüllülüsü projesi kapsamnda eitimlerini baaryla tamamlayan 250 kiiye, törenle kimlik kartlar takdim edildi.

Bir dakikalk sayg duruunun ardndan okunan stiklal Maryla balayan programa, AFAD Gönüllü ve Baç likileri Dairesi Bakan Mehmet Akif Can, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, Belediye Bakan Yardmcs Cihad Kayhan, Diyarbakr l AFAD Müdürü lhami çakmak, AFAD personeli, destek AFAD gönüllüleri ve aileleri katld.

AFAD GÖNÜLLÜLÜÜ

Programda Kayapnar müzik korosu yöre türküleri seslendirildi. Törende bir açklama yapan AFAD Gönüllü ve Baç likileri Daire Bakan Mehmet Akif Can; Gönüllülük projesi, AFAD bakanlmz tarafndan hayata geçirilmi ve vatandalarmz tarafndan sahiplenilmitir. Bu proje ile afetlerden sonraki çalmalarda keke benim de elimden bir ey gelse diyen vatandalarmza fiilen sahada bilinçli bir ekilde aktif olarak katkda bulunma imkan salanmtr. Ksa sürede binlerce vatandamz e-devlet uygulamas üzerinden AFAD gönüllüsü olmutur. Burada ki gönüllülerimiz, uzaktan eitimler sonras yüz yüze eitimleri tamamlayarak destek AFAD gönüllüsü olmaya hak kazanmlardr. Gönüllülerimize afetlerle mücadelemizde bizlerle vermi olduklar destek ve yapm olduklar katklardan dolay müteekkiriz dedi.

KMLKLERN ALDILAR

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç; törenin hayrl olmas temennisinde bulundu. Koç, 2021 yl gerçekten zor bir yl oldu, bize gösterdi ki afetler her an gelebilir, ülkemiz de afete hazrlkl olmal, çünkü afetin her türlüsü maalesef ülkemizde görülebiliyor, kurumlarmz bunun için hazrlanyor, AFAD gibi güzel kuruluumuz var, son yllarda dünyann sayl kurulularndan biri oldu, PAK var emniyetin, JAK var jandarmann belediyelerimiz var, biz Kayapnar belediyesi olarak yeni bir arama kurtarma ekibi kuruyoruz, elbette kurumlar çalyor ama afetle mücadele toplumsal olarak yaplmas gereken bir mücadele, bu bakmdan AFAD gönüllüleri bu sistemde çok önemli, sizde zamannz ayrp duyarllk gösterdiniz, bu projeye dahil oldunuz, ben AFADa il müdürlüüne ve siz gönüllülere teekkür ederim, hayrl uurlu olsun diye konutu.

Saha eitimlerini tamamlayarak destek AFAD gönüllüsü olan 250 AFAD gönüllüsüne Destek AFAD Gönüllüsü kimlik kartlar datmnda gerçekletii program kokteyl, pasta kesimi ve toplu fotoraf çekimiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git