AFAD kapı kapı eğitim veriyor!

Diyarbakır'da AFAD ekipleri kapı kapı gezerek vatandaşları afetlere karşı bilgilendiriyor

Haberler 07.08.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) ekipleri, kap kap gezerek vatandalar olas afetlere kar bilgilendiriyor.

çileri Bakanlnca 2021in afet eitim yl olarak ilan edilmesi kapsamnda AFAD ekipleri, afet riski bulunan ilçelerde yaplacak i birlii protokolleri ile vatandalar bilgilendirmek için harekete geçti.

Ekipler, AFAD l Müdürlüü ve Ergani Belediyesince imzalanan i birlii protokolü çerçevesinde ilçedeki esnaf ve vatandalarla görüerek afetlerle ilgili bilgilendirme yapmaya balad.

AFAD l Müdürlüünden 30 personel ve 35 gönüllünün yer ald çalmalara Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdulselam Öztürk ile AFAD l Müdürü lhami çakmak da katld.

Salgna yönelik aldklar tedbirlerle 40 dereceyi aan scaklklara ramen ev, i yeri, taksi duraklar ve kamu binalarn gezen ekipler, iki günde 15 bin kiiye ulat.

Afet öncesi hazrlk, deprem annda yaplmas gerekenler ve deprem annda yaplmamas gerekenler, toplanma merkezlerinin tespiti gibi birçok konuda vatandalar bilgilendiren ekipler, AFAD gönüllüsü olmak için gereken koullar da anlatarak gelen sorular yantlyor.

Hedef, afet riski bulunan tüm ilçelerde yaplacak i birlii protokolleri ile mümkün olduunca çok vatandaa ulamak.

AFAD, LçEMZDE çALMADIK KAPI BIRAKMAYACAK

Kaymakam Öztürk, imzalanan protokol ile AFADn kamu kurum ve kurulularnda çalan personel ile vatandalara bilgilendirmede bulunacan söyledi.

Ekiplerin iki günde 15 bin kiiye ulatn, vatandalarn bu çalmaya büyük ilgi gösterdiini dile getiren Öztürk, Bunun en önemli sebeplerinden biri ilçemizin Dou Anadolu Fay Hatt üzerinde olmas. 15 gün önce de bir deprem yaadk. Deprem gerçei ülkemizde yaanan bir olgu. AFAD da bu konuda ilçemizde bilgi vermeye devam edecek. dedi.

Afetlerde meydana gelen ölümlerin çou bilgisizlikten kaynaklanmakta. Halkmz, yaplan çalmayla afetlere kar en iyi ekilde bilgilendiriliyor. AFAD, ilçemizde çalmadk kap brakmayacak. ifadelerini kullanan Öztürk, çalmalarn AFAD, her kapdan girecek sloganyla yürütüldüünü söyledi.

AFAD gönüllülerinden Eda Bacan da amaçlarnn insanlar doru bilgilendirmek olduunu belirterek, çünkü deprem ya da herhangi bir felaket srasnda insanlarmz panikle çok yanl yönlendiriliyor. Bunun önüne geçmek için sahadayz. Bundan dolay da çok mutluyuz. diye konutu.

SA OLSUNLAR, BZ BLNçLENDRDLER. Y K VARLAR

Esnaf Engin Aydn, yaplan çalmadan dolay AFAD personeline ve gönüllülere teekkür etti.

Aydn, Bilmediimiz konularda kendilerine sorular sorduk. Sa olsunlar, bizi bilinçlendirdiler. AFADa gönüllü olunacan da bilmiyorduk. yi ki varlar. ifadelerini kulland.

Bir kamu kurumunda idareci Recep Erkansu da broürlerle halkn aydnlatldn dile getirerek, Bizim de evimizde afet çantamz hazr. Ülkemiz deprem ülkesi ve bu afetle herhangi bir zamanda karlaabiliriz. Bunun için AFADn çalmasn çok olumlu ve önemli buluyoruz. Emei geçen herkese teekkür ediyorum. eklinde konutu.

çalmalardan duyduu memnuniyeti dile getiren Emine Kzmaz da deprem konusunda yaplan bilgilendirmenin çok faydal olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git