Afad tetikte!

Diyarbakır AFAD gönüllülerinin afetlere hazırlıklarını sürdürüyor

Haberler 28.07.2021 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan ülkemizde 2021 yl Türkiye Afet Eitim Yl ilan edildikten sonra harekete geçen AFAD Diyarbakr l Müdürlüü eitimleri hz kazand.

Diyarbakr l Afet ve Acil Durum Müdürlüü ekipleri tarafndan, temel AFAD gönüllü programn baar ile tamamlayarak destek AFAD gönüllüsü olmaya aday gönüllülere yönelik saha eitimi devam ediyor. l müdürlüünde yaplan eitimlerde, afet farkndalk, KBRN farkndalk, yangn, çadr kurma, insani yardm ve hafif arama kurtarma eitimleri veriliyor.

AFAD GÖNÜLLÜLER TETKTE

Destek AFAD gönüllülüsü olmaya hak kazanan 22 yeni gönüllü, Diyarbakr il AFAD müdürlüünde uzman eitmenler tarafndan uygulamal eitimler ile olas afetlere kar hazrlanyor. AFAD Diyarbakr l Müdürü lam çakmak; Toplumu afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirmek için gönüllülere ihtiyaç var, canl yaamnda fark oluturmak için becerilerini kullanmaya devaml hazr, organize olmu, eitimleri tamamlam gönüllülere her zaman ihtiyac var. Ben olmasam ne olur, demeyin. Siz varsanz çok ey olur sloganyla temel AFAD gönüllüsü saymz, bu gün itibariyle 5 bin 82, destek AFAD gönüllüsü saymz 155 olmutur. Gönüllü saymz artrmay hedefliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git