Afet eğitimi

Diyarbakır AFAD, 2021 afet eğitim yılını dolu dolu geçiriyor

Haberler 24.09.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplumda afet farkndalnn gelitirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davran deiiklii oluturulmas amacyla 2021 yl Türkiye Afet Eitim Yl ilan edilmesinin ardndan AFAD Diyarbakr il müdürlüü ekipleri, tüm toplumda duyarllk kazandrmak için aktif olarak eitimleri devam ettiriyor.

Kurumlar üzerinden farkndalk oluturmak amacyla verilen eitimlere büyükehir belediyesi itfaiye ekipleri, STKlar ve gönüllüler ile eitimler ve tatbikatlar sürdüren AFAD, Diyarbakr merkez Kayapnar belediyesinde oluturulan 12 kiilik arama kurtarma ekibi ile yeni eitimlere hazrlanyor.

ETM YILI DOLU

Merkez ve tara ilçelerde halka afet farkndalk eitimlerinin yan sra Park 75te kurulan afet eitim çadrnda eitimlerine hz kesmeden devam ediyor. Destek AFAD gönüllü ekipler ile kamplarda eitimleri sürdürürken, online eitimlerini bitiren temel AFAD gönüllüsü ekiplerin destek AFAD gönüllüsüne yükselme eitimleri de devam ediyor.

Afetlerde müdahale kapasitesini artrabilmek için gönüllü ekiplere deprem, arama kurtarma, ilk yardm, olay yönetimi ve koordinasyonu, psikososyal destek, çadr kurma, ilk yardm, yangn bilgisi gibi konularda eitimler veriyor ve ardndan snav yapyor. Bu hafta itibariyle eitimlerini baaryla tamamlayan destek AFAD gönüllü says 203e yükselen Diyarbakrda AFAD gönüllü bavuru says 5 bin 836 kiiye yükseldi.

Ana Sayfaya Git