Ağabeyi için eylemde!

PKK'nın dağa kaçırdığı ağabeyi için annesiyle nöbette

Haberler 29.10.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn KK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnii 787nci gününde de devam ediyor. Kaçrlan aabeyi için annesiyle nöbet tutan Rojbin çiftçi, aabeyini HDP ve PKKdan istedi.

Hakkarinin emdinli ilçesinde 5 yl önce PKK tarafndan daa kaçrlan Rojhat çiftçi ve terör örgütüne destek vermedii gerekçesiyle kaçrlarak ehit edilen 4 çocuk babas Sami çiftçinin annesi Necibe çiftçi de olu için nöbet tutuyor. Annesine destek vermek için eyleme katlan Rojbin çiftçi, aabeyini HDP ve PKKdan istedi.

ALELER EVLATLARINI ALMADAN BURADAN GTMEYECEK

Annesine evlat nöbetinde destek veren Rojbin çiftçi, 2015 ylnda küçük aabeyim Rojhat çiftçiyi daa kaçrdlar HDP-PKK yandalar. Büyük aabeyim Sami çiftçiyi ise küçük kardeimi arad için 2017 ylnda bir gece evini silahla basp zorla ahra götürüp elini ve kolunu balayarak infaz ettiler. Ben de hem anneme hem de dier annelere destek vermek için evlat nöbetine katldm. Biz burada bütün aileler evlatlarn almadan gitmeyeceiz dedi.

Aabeyine teslim olmas çarsnda bulunan çiftçi, Gel dön artk, oras senin yerin deil. Orada hayvanlar yayor, insanlar yaamyor. Gel dön, güvenlik güçlerine teslim ol diye konutu.

Ana Sayfaya Git