Ağabeyi için nöbete geldi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin nöbeti, 535'inci günde de sürüyor.

Haberler 19.02.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ve HDP binas önünde oturma eylemi yapan ailelerin nöbeti, 536inci günde de sürüyor. Aile says, Siirtin irvan ilçesi Ormanba köyünde, 8 yanda çobanlk yaparken PKK tarafndan kaçrlan aabeyi Ekrem için gelen Erdal eflek ile 206 oldu.

ASKER OLMAK STYORDU

eflek, 1994 ylnda kaçrlan aabeyini hayal meyal hatrladn, kaçrldn duyan annesinin çlklar atp, bayldn hatrladn belirterek, öyle konutu:

Sa m, ölü mü; hiç haberimiz olmad. Eer yayorsa annem- babam yal, gelsin artk. Bu hasret son bulsun. Eer ölmüse de bilelim. Bu iki yal insann hakkdr bu. Artk aladklar ve üzüldükleri yeter. Onca senedir bu acy çekiyorlar. Fotoraftaki de bizim oradaki jandarma karakoluna arkadalaryla bayramlamaya giderken çekilen fotoraf. Banda asker apkas da var. Zaten derdi asker olmakt. Annemize sürekli büyüyünce asker olmak istediini söylerdi. Asker sevgisi olan bir çocuktu. Zorla kaçrdlar. Hayvanlarla beraber kaçrdlar. Yaklak 900 küçükba kaçrdlar. 350 veya 400ünü de katlettiler. 7-8 yandaki bir çocuun kaçrlmasndan bahsediyoruz. Bunlar cani ve insanlktan nasibini almamlar. Hayal meyal hatrlyorum. Bulank bir hava vard. Yamurluydu galiba. Annem alayarak, çlklarla bayld. Babamn sinirden deliye döndüünü hatrlyorum.

Öte yandan, oturma eylemi yapan aileler, üzerinde Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde yer alan Garada terör örgütü PKK tarafndan alkonularak ehit edilen Türk vatandalarnn fotorafnn bulunduu, ehitler ölmez, vatan bölünmez yazl afii HDP il binasna ast. Aileler ayrca ehitlerin isimlerini tek tek okuyarak terör örgütü aleyhine slogan att.

Ana Sayfaya Git