Ağabeyin çığlığı

Evlat nöbetindeki ağabey: Babamın vefatından sonra kandırıp dağa götürdüler

Haberler 30.12.2021 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan 251 ailenin HDP binas önündeki evlat nöbeti, 850inci günde de sürdü. 17 yandayken kaçrlan kardei Mahsun Yldz için nöbet tutan Serdar Yldz, Babamn vefatndan sonra kardeime duygusal yaklap, onu kandrdlar ve daa gönderdiler dedi.

AABEYN çILII

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde evlat nöbeti balatt. 850 gündür sürdürülen evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says, 33 oldu.

BABAM ÖLDÜKTEN SONRA

Diyarbakrn Balar ilçesinde yaayan ve babasnn vefatndan sonra 20 Aralk 2015te kaçrldn belirttii Mahsun Yldz için oturma eylemini sürdüren Serdar Yldz, kardeine teslim olmas için çarda bulundu. Babasnn vefatndan sonra terör örgütü yandalarnn kardeine duygusal yaklatn ve kandrp daa götürdüünü kaydeden Yldz, Örgüt yandalar, 20 Aralk 2015te kardeimi kandrp, terör örgütü PKKya teslim ettiler. Kardeim, örgütten kurtul ve annenin kucana gel. Bir an önce dön. Ülkemize kar savaan bütün terör örgütlerini bitirmek için yemin ettik. çok cesur olsalard kepenk indirip gitmezlerdi dedi.

Ana Sayfaya Git