Ahmed'i hasi'nin adı yaşatılacak

Bağlar Belediyesi ilk Zazaca mevlidi yazan alimin adını parka verdi

Haberler 21.10.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar Belediyesi, Baclar Mahallesinde yapmn tamamlad çok amaçl parka, ilk Zazaca mevlidi yazan bölgenin önde gelen alimlerinden Ahmed-i Hasinin ismini verdi.

Bölgenin çok önemli bir kültür hazinesine sahip olduunu belirten AK Partili Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Seyda Ahmed-i Hasi de bunlardan biridir. lk Zazaca Mevlid-i erif bata olmak üzere birçok esere imza atmtr. Park projemize ismini vererek milletimiz adna vefa görevimizi yerine getirdik dedi.

4 DLDE ESER YAZABLEN ENDER LM NSANLARINDAN

Balar Belediyesi, Baclar Mahallesinde 16 bin metrekarelik alanda ina ettii ve çalmalarn tamamlayarak vatandalarn hizmetine sunduu park projesine bölgenin tannm alimlerinden ve kültür insanlarndan Ahmed-i Hasinin ismini verdi. Diyarbakrn Lice ilçesine bal Savat köyünde 1867 ylnda dünyaya gelen, hem Osmanl hem cumhuriyet dönemini yaayan Hasinin ismini ilk kez bir esere verilmesi bölgedeki ilim dünyasnda memnuniyetle karland. Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 4 dilde eser yazan ve 1951 ylnda yine doduu köyde vefat eden Ahmed-i Hasinin isminin hemehrisi olan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun önerisiyle bu projeye verildii kaydedildi.

MLLETMZN ÖZÜ BU DEERLERMZDR

lk Zazaca Mevlid-i erifi yazan alim olan Ahmed-i Hasinin ilim dünyasna çok önemli eserler kazandrdn belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, bu kararla bu deerli ismin yaatlmasn ve yeni nesiller tarafndan bilinmesini istediklerini söyledi. Daha önce bir çok projeye anlaml isimler verdiklerini belirten Beyolu, Ek hizmet binamza iki yl önce Balarda ehit olan polis memuru Atakan Arslann ismini verdik. Kendi imkanlarmzla hayata geçirdiimiz bir çok sosyal ve kültürel içerikli projeye Selahaddin Eyyubi, Ahmed-i Hani, Ahmed Arif, Celal Güzelses gibi tarihimizde önemli izler brakm ilim, bilim ve devlet adamlarnn ismini vererek bu deerli isimleri yaatmay uygun gördük. Bir ilmi esere imza atan, bölgemizin önemli ilmi deerlerinden olan Seyda Ahmed- Hasinin ismini de bu güzel park projemizde yaatacaz. Milletimizin özünü yanstan ite bu ulvi deerlerimizdir. Biz onlarn hatralarn yaatmaya devam edeceiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git