Aile için yürüyüş!

Diyarbakır ve Bingöl'de Uluslararası Aile Haftası yürüyüşü düzenlendi

Haberler 18.05.2022 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve Bingölde Uluslararas Aile Haftas etkinlikleri kapsamnda yürüyü gerçekletirildi.

Diyarbakrda Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüünce Uluslararas Aile Haftas dolaysyla düzenlenen ve ailelerin katld yürüyü, il müdürlüünden Ant Parka kadar yapld.

Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Muzaffer Akçam, yürüyüün ardndan yapt açklamada, Türkiye Cumhuriyetinin yaklak 19 milyon genciyle birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusundan daha fazla sayda genç nüfusa sahip olduunu belirterek, gelecein teminat olan gençlere ilk eitimin verildii yer olan aile kurumunun öneminin daha da arttn söyledi.

Genç ve çocuklarmz ailelerinden alacaklar eitimle milli ve manevi deerlere ne kadar bal olarak yetiirse, ülkemizin gelecei de ayn oranda salam ve müreffeh olacaktr. ifadelerini kullanan Akçam, milletin temelini aile, ailenin temelini de sevgi, sayg, sabr ve sadakatin oluturduunu belirtti.

Akçam, öyle konutu:

Dolaysyla, bu deerleri bünyesinde barndran bir aile, vatana ve millete hayrl evlatlar yetitirerek, mutlu ve huzurlu bir toplumun ina edilmesine katk salayacak, mutlu ve huzurlu bir toplum da hem ülkemizin gelimesini hem de dünya barn temin edecektir. Her yl 15-21 Mays tarihleri arasnda gerçekleen Uluslararas Aile Haftasnda amacmz, toplumun tüm kesimlerinin aile konusunda bilinçlenmesi, ailelerin güçlenmesi ve korunmas konusunda farkndalk oluturmaktr.

- Bingöldeki yürüyü

Bingölde de Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan Hükümet Kona önünde düzenlenen programda, Vali Yardmcs Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Aydn Polat, ailelerle Dörtyol Saat Kulesi önüne kadar yürüyü yapt.

Yürüyüte çocuklar, Güçlü Toplum, Güçlü Aile ve Güçlü Birey yazl dövizler tad.

Kaya, yapt açklamada, Uluslararas Aile Haftasnn Birlemi Milletler Genel Kurulunun kabul ettii bir karar olduunu anmsatarak, kentte de bu kapsamda çeitli kutlamalarn yapldn söyledi.

çocuklarn aileleriyle yürüyü yaptn kaydeden Kaya, Bizler hep beraber il protokolümüzle ailenin önemini, toplum için ne kadar önemli bir varlk olduunu bütün herkese duyurmak için yürüyü yaptk. dedi.

Ana Sayfaya Git