Aile sayısı 157 oldu!

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin, HDP il binası önündeki oturma eyleminin 436'inci gününde, 5 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan kızı Melek için Hakkari'den gelen Çiğdem Fırat ile yine 5 yıl önce 18 yaşındayken Hakkari'den kaçırılan oğlu Necmettin için gelen Kübar Ötken ile birlikte aile sayısı 157 oldu.

Haberler 11.11.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austosta ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülde HDP binas önünde oturma eylemine balad.

EVLADINA KAVUAN ALE SAYISI 20 OLDU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, Sever Fidann olu Tayfur Fidan, Gülen çetinin olu Erdal çetin, Fahrettin- Meryem Akku çiftinin oullar Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin olu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Cokun çiftinin olu brahim Cokun, Mehmet-Keziban Yalçn çiftinin kzlar Yasminin de teslim olmasyla evlatlarna kavuan aile says 20 oldu.

ONUN YOLUNU GÖZLÜYORUM, GELN UMUT EDYORUM

2015 ylnda kaçrlan kz Melek için Hakkariden gelen çidem Frat, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine katld. Melekin 16 yanda terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn söyleyen Frat, 5 yldr kznn yolunu gözlediini anlatt. Frat, Kzm Melek için geldim. Onun yolunu gözlüyorum, geliini umut ediyorum. 5 yldr kzmdan haber alamadm. Kzm gelsin, korkmasn. Gelip teslim olsun dedi.

OLUMUN DÖNMESN STYORUM

Tula fabrikasnda çalt srada 2015te teröristler tarafndan kaçrlan olu Necmettin için Hakkariden gelen Kübar Ötken, evlat nöbetindeki yerini ald. Olu Necmettine teslim olmas için çarda bulunan Ötken, Olum Necmettin için buraya geldim. Olum bir fabrikada çalyordu. Köye bizi görmeye geldikten sonra Yüksekova ilçesindeki çalt fabrikaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alamadk. Olumun dönmesini istiyorum. Babas hasta ve yaldr. Babas çobanlk yaparak çocuklarmzn geçimini salyor. 6 çocuum var. Necmettin olum, gelsin kardelerine sahip çksn diye konutu.

ALELERN HDP BNASINA GRMELERNE POLS ZN VERMED

çocuklarnn HDP araclyla PKK tarafndan kaçrldn belirten aileler, partililere tepkilerini iletmek üzere HDP Diyarbakr l Bakanl binasna girmek istedi. Bu srada HDP binasnda çkan bir partiliyi gören aileler, tepki gösterdikleri srada yaanan gerginlik polis tarafndan önlendi.

Ana Sayfaya Git