Aile sayısı artıyor

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin HDP il binası önündeki oturma eylemi, 505'inci gününde de sürüyor. Van'da yaklaşık 6 yıl önce 18 yaşındayken kaçırılan kızları Gülcan için gelip, oturma eylemine katılan Necmettin Biçer ve Pınar Biçer ile aile sayısı 190 oldu.

Haberler 19.01.2021 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Necmettin Biçer, kzna teslim olmas yönünde çarda bulunarak, Gel, devletin güvenlik güçlerine teslim ol. Güvenlik güçleri seni en güzel ekilde karlayacaktr. Ben o konuda rahatm, sen de rahat ol dedi.

ALELERN EYLEM SÜRÜYOR

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 505inci gününde sürüyor. Dün iki aile daha eyleme katld.

VANDAN GELEN ALE

Vandan gelen anne Pnar Biçer, 6 yl önce 18 yandayken Adanadan kandrlarak daa kaçrlan kz Gülcan için oturma eylemine dahil oldu.

Ailelerin eylemini televizyonda gördüünü ve eyleme katlmaya karar verdiini anlatan Biçer, HDPden kzn istediini söyledi. Kzm HDPden istiyorum. Almadan da hiçbir yere gitmeyeceim. Onlarn kanunu öldürmek mi? Herkesin çocuunu kandrarak daa kaçrmak iyi bir ey mi? diyen Biçer, eylemi sonuna kadar sürdüreceini belirtti.

Baba Necmettin Biçer ise kzna kavumak için eyleme katldklarn bildirdi. Biçer, 6 yl önce sabah uyandnda erken saatlerde kzn odasnda görmediini ve o günden sonra evladndan hiçbir haber alamadklarn kaydetti.

Evladna seslenen Biçer, Kzm gel güvenlik güçlerine teslim ol. Devletimizin güvenlik güçleri seni en iyi ekilde karlayacaktr. Kzm HDPden istiyorum. HDP çocuklar nasl götürdüyse o ekilde de getirmek zorunda. diye konutu.

BATMANDAN GELEN ALE

Siirtten 6 yl önce, 18 yandayken kandrlarak daa götürülen olu Ferit için Batmandan gelen anne Kadriye Yüksel de oturma eylemine dahil oldu.

Anne Yüksel, olundan bu güne kadar hiç haber alamadn belirterek, 6 yldr çalmadk kap brakmadn söyledi.

Olum eer yayor ve sesimi duyuyorsan bize haber ver. Yeter ki sesini duyalm. Artk takatimiz kalmad. diyen Yüksel, evladna en ksa zamanda kavumak istediini ifade etti.

Ana Sayfaya Git