Aile sayısı artıyor

Diyarbakır'daki evlat nöbetine iki aile daha katıldı

Haberler 08.04.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önünde sürdürdüü evlat nöbetine iki aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 583üncü gününde devam ediyor.

Daa götürülen olu dris için Batmandan gelen anne Suphiye Yakut ile kardei Ensari Karaan için Diyarbakrdan Hayriye Akyüz de oturma eylemine dahil oldu.

Anne Suphiye Yakut, gazetecilere yapt açklamada, olunun çalmaya gittii zmirden evine döndüünü, 10 gün sonra da kaybolduunu söyledi.

Kendisinden bir daha haber alamadklarn ifade eden Yakut, Olumu çok seviyorum. Olum gelene kadar buradan gitmeyeceim. Olumu PKKdan HDPden istiyorum. Allah PKKy kahretsin. dedi.

Abla Hayriye Akyüz de daha önce annelerin eylemini televizyondan takip ettiini, birkaç kez de onlara destek ziyaretinde bulunduunu ifade etti.

Üniversitede okuyan kardeinin 3 yl önce kandrlarak daa götürüldüünü dile getiren Akyüz, Kardeim HDP tarafndan kandrlp örgüte gönderildi. Kardeimle hiçbir ekilde irtibat kuramadk. Evlat düman kapsna götürür derlerdi, gerçekmi. Evlat insan düman kapsna götürüyor. diye konutu.

Kardeine güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Akyüz, Ensari günaha girme. Ne olursun kimsenin çocuklarn yetim brakma. ifadelerini kulland.

- Aileler bekleyiini sürdürüyor

Aileler ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyilerine devam ediyor.

Anne Necibe çifçi balattklar mücadeleyi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Evlatlarmz getirilip bize teslim edilmeden bu binann önünü terk etmeyeceiz. diyen çifçi, evlatlarn HDPden ve PKKdan istediklerini aktard.

çiftçi, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapt.

Baba evket Bingöl de olunu HDPden istediini belirtti.

Bingöl, Oturma eylemindeki bütün ailelerin çocuklar HDPliler tarafndan kandrlarak, daa gönderildi. Allahn izniyle çocuumuzu alacaz. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceiz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git