Aile sayısı artıyor!

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen ailelerin evlat nöbeti, 765'inci güne girdi. 2010 yılında İstanbul'da çalışırken kaçırıldığını belirttiği oğlu Erhan için Kars'tan gelerek evlat nöbetine katılan Zeliha Mingsar ile aile sayısı 236 oldu. Zeliha Mingsar, oğluna, kaçıp teslim olması çağrısında bulundu.

Haberler 07.10.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn düünerek HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akarn evladna kavumas, dier aileler için de umut oldu. Hacire Akarn da çarsyla çocuklarn bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemine balad. 236 ailenin 765 gündür sürdürdüü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte çocuklarna kavuan aile says 32 oldu.

OLUMU ALMAK çN EVLAT NÖBETNE KATILDIM

2010 ylnda stanbulda çalrken kaçrldn belirttii olu Erhan için Karstan gelerek HDP önündeki evlat nöbetine katlan Zeliha Mingsar ile aile says 236 oldu. Olu kaçrldktan sonra babasyla birlikte stanbula giderek aradklarn ve bir iz bulamadn belirten Zeliha Mingsar, son çare olarak evlat nöbetine katlmaya karar verdiini ifade ederek, öyle konutu:

Olum okulu bitirip stanbula çalmaya gitmiti. Kaçrldktan sonra babasyla birlikte stanbula gittik. Her yerde aradk ama bir iz bulamadk. Son çare olarak buradaki eyleme katlmak için geldim. Ben çocuumu istiyorum. Olumu HDP kaçrd. Olum beni görüyorsan geri gel, ben seni seviyorum, ne zaman gelsen kapmz sana hep açktr, ne olur geri dön gel. Teslim ol, seni bana getirecekler, dön gel.

KAYMAKAM BEKç, ALELERE DESTEK ZYARETNDE BULUNDU

Diyarbakr merkez Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikçi ile Yeniehirdeki siyasi parti ve sivil toplum kuruluu temsilcilerinden oluan bir grup, evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu. Terör örgütü PKKnn kanl tarihinde 40 yldr çocuklar istismar ettiini belirten Kaymakam Beikçi, PKK terörünün bitme noktasna geldiini belirterek, unlar söyledi:

Birlemi Milletler raporlarna göre dünyada 250 bine yakn çocuk, terör örgütleri veya illegal yaplanmalar tarafndan istismar edilerek kanl emellerine alet edilmekte. 40 yllk kanl tarihine baktmz zaman da PKK terör örgütü, dünyada istismar edilen bu çocuklarn oransal olarak çok önemli bir bölümünü maalesef bizim corafyamzdan, bizim topraklarmzdan evlatlarmz kandrarak, istismar ederek, en önemlisi de analarmzn kucaklarndan gizlice zorla çekerek fitnelerine alet etme acizliini ve düüklüünü göstermilerdir. Devletimizin terörle mücadelede dik ve kararl duruu, bu hakl mücadeleye akl, vicdan, gönlü bartan, huzurdan ve kardelikten yana olan vatandalarmzn da desteiyle bugün PKK terörü bitme noktasna gelmitir. Hakkn, batl karsndaki zaferinin mühürlenme giriimi 765 gün önce kahraman analarmzn, cesur babalarmzn onurlu mücadelesiyle filizlenmitir. Rabbimizden niyaz ediyoruz ki buradaki kahraman analarmz ve cesur babalarmz tez zamanda evlatlarna salcakla kavusunlar.

Ana Sayfaya Git