Aileler için işletilsin!

Sur ilçesinde tek tek ihale edilen ticari alanların enkaza dönüştüğüne dikkat çeken sivil toplum örgütleri, bu alanların mağdur ailelere iş ve istihdam alanı olarak işletilmesini istedi.

Haberler 24.03.2021 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda aralarnda Ticaret ve Sanayi Odas, Ticaret Borsas ve esnaf oda temsilcilerinin olduu STKlar, Sur ilçesinin yeniden turizme kazandrlmas için ortak açklama yapt.

Diyarbakrda aralarnda Ticaret ve Sanayi Odas, Ticaret Borsas ve esnaf oda temsilcilerinin olduu STKlar Sur ilçesinin yeniden turizme kazandrlmas için ortak açklama yapt. Açklamada, Sur ilçesinde konut ve ticari yaplarn ina süreçlerinin birbirinden farkl olarak yürütüldüü belirtildi. Açklamada, Bu süreçte öncelikli olarak konutlarn tamamlanarak kura yöntemiyle hak sahiplerine tahsisi yaplmaya balanm, ticari alanlarn ina süreci devam etmektedir. Yeniden ina edilen konut ve ticari alanlarn ne ekilde satlaca çevre ve ehircilik Bakanlmzn takdir yetkisinde gerçekletirilmektedir. Konut alanlar kura yöntemiyle hak sahiplerine datlrken, ticari alanlarn tek tek ihale edilerek satlaca kamuoyu ile paylalm ve hak sahiplerine iletilmitir. Konu ile ilgili olarak yetkililerle yapm olduumuz görümelerde, geçmite yaplm benzer örnekleri göstererek ticari alanlarn tek tek ihale ile satlmas durumunda ksa sürede atl duruma düeceklerine dair endielerimizi ilettik. Bugün birer enkaza dönüen ve temizlenmeleri için milyonlarca lira harcanmas gereken bu yaplarn kent trafiini felç ettii, sosyal, kültürel ve ticari yaam sekteye urattna hep birlikte tank olduk. Bu tanklklardan hareketle geçmi hatalarmz bir kez daha tekrarlamadan yeni yaam alanlarmz oluturmamz gerektiini bir kez daha ilgililere hatrlatmak isteriz denildi.

TEK AMACIMIZIN SURç BÖLGEMZN TEKRAR BR CAZBE MERKEZ OLMASI

Suriçinin tekrar bir çekim merkezi olmas konusunda çalmalar yapld belirtilen açklamada, Ticari mekanlarn tek tek sat yerine Diyarbakrdaki Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kurulularnn katlmyla oluturulacak bir konsorsiyum marifetiyle kent paydalarn da katarak Suriçini tekrar bir çekim merkezi haline dönütürmek, Sur ilçemizin madur ailelerine i ve istihdam alan olacak ekilde tek merkezden iletilmelerinin daha doru olaca inancyla giriimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Tek amacmzn Suriçi bölgemizin tekrar bir cazibe merkezi olmas için kalc bir çarya kavumas ve Surda yaayan hemerilerimize istihdam kaps açmak oduunu bir kez daha kamuoyunun bilgilerine arz ediyoruz ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git