Aileler kararlı

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri Ramazan Bayramı'nda da kararlı bekleyişini sürdürüyor.

Haberler 05.05.2022 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklar için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri Ramazan Bayramnda da kararl bekleyiini sürdürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 974üncü gününde sürüyor.

15 yanda daa kaçrlan olu Faruk için Karstan gelerek eylemi sürdüren Rahime Taç, 8 yldr çocuundan haber almadn söyledi.

Olunu çok özlediini anlatan Taç, 16 bayramdr olumu görmedim. Eskiden evladmla güzel bayram geçiriyorduk. Ama 8 yldr ne bayram yaptm ne de bir yere gittim. Burada Farukun yolunu bekliyorum. u an evladm gelse, çifte bayram yaarm. dedi.

Evladna seslenen Taç, Beni görüyor ve duyuyorsan bir telefon aç, güvenlik güçlerine teslim ol. 35 çocuk geldi, olum sen de gel. ifadelerini kulland.

Siirtten 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için gelerek eylem yapan baba Nurettin Ödümlü de 9 yldr evladn görmediini, sesini duymadn belirtti.

Bayram da evlat nöbetinde geçirdiklerini dile getiren Ödümlü, oluna kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu aktard.

Ödümlü, 18 bayramdr evladm görmemiim. çocuuma hasretim, onunla bayram geçirmek istiyorum. diye konutu.

VAL ZYARET

Burada, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, ei Sevim Karalolu ile Ramazan Bayram dolaysyla aileleri ziyaret etti.

Ailelerle bayramlaan Karalolu, çikolata ikramnda bulundu. Karalolu, Bugüne kadar bu annelerin sesini duymayanlar, vicdan kararmlarn inallah bugün bayram hürmetine vicdanlar bu annelerin sesini duymaya vesile olsun diye temenni ediyoruz. dedi. Öte yandan, Eitim Bir-Sen Diyarbakr ube Bakan Ramazan Tekdemir, beraberindeki sendika üyeleriyle evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti, bayramlarn kutlad.

Ana Sayfaya Git