Aileler sayısı artıyor

Kocaeli'den oğlu için evlat nöbetine katılan anne Zinnet Cengiz "Çocuğumu istiyorum. Bu salgına rağmen evladım için geldim" dedi.

Haberler 12.12.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine, Kocaeliden gelen bir aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 466nc gününde sürüyor.

Kocaeliden gelen anne Zinnet Cengiz, 5 yl önce 18 yanda iken kandrlarak daa kaçrlan olu Tuncer için eyleme dahil oldu.

ALE SAYISI ARTIYOR

Cengiz, Kürtçe yapt açklamada, be yldr evlat acs çektiini belirterek, einin diyaliz hastas olduu için gelemediini söyledi.

çocuumu istiyorum. Bu salgna ramen evladm için geldim. diyen Cengiz, olu için sonuna kadar eylemi sürdüreceini belirtti.

Adem Cengiz de aabeyinin 5 yl önce ablasnn düünü için gittikleri Ardan daa kaçrldn, ondan hiç haber alamadklarn kaydetti.

Cengiz, HDP, aabeyimi versin. Bu salgn döneminde Kocaeliden geldik. 5 yldr bu acy çekiyoruz. Artk yeter. Aabeyim, nerede isen kaç gel, bütün aile seni çok özledik. ifadelerini kulland.

Vandan 9 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz eyma Sancar için oturma eylemini sürdüren Nazl Sancar da eyleme katlmn artmasna sevindiklerini belirtti.

EVLADIMIZI STYORUZ

Sancar, öyle konutu:

Hepimiz, evlatlarmz HDPden istiyoruz. Getirsinler, artk dayanacak gücümüz kalmad. Bütün annelere sesleniyorum. Artk yeter korkmasnlar, gelsinler. Evlatlarn HDPden, PKKdan istesinler. 21 evladmz geldi. Buna çok sevindik. Her evlat bizim için bir umuttur. Evlatlarmz için sonuna kadar buradayz.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 5 yl önce 17 yanda iken kaçrlan kz Hatice için oturma eylemine devam eden anne Nazime Arslan ise Kürtçe yapt konumada, terör örgütünün evladn 5 yl önce kaçrdn, 3 yl önce de einin terör örgütü PKK tarafndan öldürdüünü anlatt.

Arslan, HDPden kzm istiyorum. Bütün çocuklar kaçsn, gelsin. Kzm kaçrdlar, eimi de öldürdüler. Allah bunu kabul etmez. Devletimiz iyidir. Hatice, gel devletine teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git