Aileler tepkili

75 ailenin oturma eylemi 145'inci gününe girdi. Kendilerini ziyaret eden 7 öğretmenin sendikadan ihraç edilmesine aileler büyük tepki gösterdi.

Haberler 25.01.2020 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas isteyen 75 ailenin HDP il binas önündeki oturma eylemi 145inci gününde de devam etti. Aileler, kendilerini ziyaret eden 7 öretmenin, Eitim- Sendikasndan ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, bir gün sonra partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Hacire Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP il binas önünde oturma eylemine balad.

4 ALE EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye ile Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadrann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 4ü, evlatlarna kavutu. Hatice Ceylan, Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti ile Halime Kadran, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor. 75 ailenin oturma eylemi 144üncü gününde de devam etti.

ETM-E TEPK

Aileler, kendilerini ziyaret ettikleri için Eitim- Sendikasndan ihraç edilen 7 öretmene sahip çkt. Sendikann geri atm atmasn istedi. 2015 ylnda, Tuncelinin Pülümür ilçesinde, PKKl teröristlerce kaçrlan olu Müslüm için oturma eylemi yapan evket Altnda, öretmenlerin sendikadan ihraç edilmesine tepki gösterdi. Altnta, Tunceli Pülümürde silah zoruyla kaçrlan ve hala PKKnn elinde bulunan askerin babasym. Bizi ziyarete gelen öretmenleri ihraç etmiler. nsanlk d. Bunlar ülkesinin askerini desteklemeye gelmiler, annesinin, babasnn acsna ortak olmaya gelmiler. Ne yapsnlar yani, suçu ne günah ne bu adamlarn? Bu da gösteriyor ki, o ihraç edenler ne yazk ki ülkesi için deil de bakas için mücadele ediyor. Bunlar sözüm ona aydn kiiler. Biz gençlerimizi bu insanlara m emanet ediyoruz? Yazk deil mi? dedi.

2014 ylnda stanbul Arnavutköydeki evinden Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek çkan ve geri dönmeyen olu Tuncay Bingöl (19) için oturma eylemi yapan evket Bingöl de öretmenlerin bir an önce sendikaya geri alnmasn istedi. Bingöl, öyle dedi:

144 gündür burada bekliyoruz. Bizi ziyaret eden öretmenleri sendikalar ihraç etmi. Bu sendikay knyoruz. Bu sendikaya diyorum ki; Siz terör destekçileri misiniz yoksa bu insanlardan yana msnz? Bu insanlar gidip, Kandilde PKKy ziyaret etmediler. Bu insanlar, burada, gözü yal anneleri ziyaret etti. Yazk günah deil mi, bunlar ihraç etmeye?

PKK tarafndan kaçrlan polis memuru olu Vedat (28) için oturma eylemine devam eden Emine Kaya, Mardinden geldim. Yedi öretmen geldi, bizi ziyaret etti. Sendikalar onlar atm, çok ayp. Bunu kabul etmiyorum. Buraya gelmeleri kusur mu? derken, PKK tarafndan kaçrlan zmirli Gamze Laçinin babas Mehmet Laçin de, Bu çadra, bizi ziyarete gelen insanlarn, acy paylamak için geldiklerinin bilincindeyim. Bu insanlarn sendikadan ihraç edilmesini asla doru bulmuyorum. Aslnda bizi ziyarete gelenleri takdir etmeleri lazm. Bu yanl bir olay. Buna karym dedi.

TORUNUM KIZ OLSA HACRE, ERKEK OLSA SÜLEYMAN

Kzna kavuup evlendirmesi halinde doacak torununa, kz olursa Hacire Akarn, erkek olursa çileri Bakan Süleyman Soylunun adn vereceini belirten Mehmet Laçin ise öyle konutu:

Bu çocuklar korkudan teslim olmuyorlar. Burada ilk eylemi balatan Hacire hanm yürekten kutluyorum. Kzm, evladm elime geçerse, düününü yaparsam, çocuu kz olursa Hacire ismini vereceim. Hayalim bu. çünkü kzmn hayatn, kurtarrsam, kavuursam iki kiiye borçluyum. Biri Hacire hanm dieri de çileri Bakan Süleyman Soylu. çocuk erkek olursa da ismini Süleyman koyarm. Buradan duyuruyorum; Hükümet gücünü kullansn, bu çocuklarmz kurtarsn.

SOUK HAVALA RAMEN EYLEME DEVAM

Souk havaya ramen bekleyiini sürdüren annelerden Songül Altnta, olunun 5 yl önce PKK tarafndan kaçrldn, bu süre boyunca çok uratklarn fakat evlatlarna kavuamadklarn söyledi.

çocuumu PKK ve HDPden istiyorum. Olumu bana versinler. Bizden daha ne istiyorlar, canmz da m istiyorlar? Zaten cierimi söküp aldlar. diyen Altnta, anne ve babalarla 144 gündür eylem yaptklarn belirtti.

Altnta, öyle konutu:

K, kar geldi, soukta çadrdayz. Evimizi, yuvamz braktk, hepimiz evladmzn peindeyiz. Herkes evladn istiyor. Braksnlar bu çocuklar, ne istiyorlar. Eylemi brakmayacaz, sonuna kadar buradayz. Gelsinler beni öldürsünler, beni bu acdan kurtarsnlar. Ya evladm versinler ya da beni öldürsünler. Ömrümüzün sonuna kadar buradayz, kalkmyoruz.

HDPDEN OLUNU STEYEN BABA

Baba Salih Gökçe de HDPden olunu istediini kaydetti.

HDP gelsin bize çocuklarmz teslim etsin biz gidelim. HDPye de burada beklemeye de merakl deiliz ama ben olumu almadan gitmeyeceim. K da kar da yamur da yasa ben gitmeyeceim. ifadelerini kullanan Gökçe, eylemini sürdürmekte kararl olduunu bildirdi.

Gökçe, Olum sözlenmiti, olumu elimden aldlar. Gelinim stanbulda kald. O da evlenmiyor. Benden ne istediler? Evimin kapsn kilitleyerek geldim. Ben buraya ba koydum. dedi.

Oluna kavumas durumunda dier aileler gibi kendisinin de mutluluktan uçacan dile getiren Gökçe, Olumun düününü yaparm. Buradaki ailelerin hepsini düüne davet ederim. Allahtan tek dileim herkesin çocuuna kavumas. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git