Aileler umutlandı

Anne Ayşegül Biçer'in oğluna kavuşacak olması, evlat nöbeti tutan ailelere umut oldu

Haberler 30.07.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan anne Ayegül Biçerin PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan oluna kavuacak olmas, evlat nöbeti tutan aileleri umutlandrd.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 696nc gününde sürüyor.

Anne Ayegül Biçerin 3 yllk hasretin ardndan oluna kavuacak olmasnn mutluluunu yaayan aileler, kendi evlatlarndan da gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Hakkariden 9 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Emircan için eylem yapan anne Nihal çiftçi, evladna kavuacak her ailenin mutluluunu yaadklarn söyledi.

BU MUTLULUU BZ DE YAAMAK STYORUZ

Bu mutluluu biz de yaamak istiyoruz. Biz de kurban kesip, davul zurna çalmak istiyoruz. çocuklarmz bir an önce gelsin de bu mutluluu yaayalm. diyen çiftçi, bu müjdeli haberin kendilerine umut olduunu belirtti.

çiftçi, Bütün çocuklar bekliyoruz. Bütün anneleri de çadra bekliyoruz. Bakn baaryoruz. Bütün anneler gelsin, çocuklarn PKKdan, HDPden istesin. çocuklarmz birlikte dadan indirelim. eklinde konutu.

NALLAH BÜTÜN çOCUKLAR DÖNECEK

Oluna seslenen çiftçi, Olum sen de gel, bana mutluluu yaat. Gel, devlete teslim ol. diye konutu.

Olu Mehmet için oturma eylemi yapan anne Sariye Tokay da, her gelen evladn kendilerine umut olduunu belirtti.

Bugün çok büyük bir sevinç içindeyiz. PKK içinde çözülme var. nallah bütün çocuklar dönecek. Bu, anne ve babalar ile bütün Türkiyenin zaferi. ifadelerini kullanan Tokay, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

Tokay, Olum gel. Bak bütün çocuklar döndü, bütün anneler sevindi. Gel sen de bizi sevindir. Burada seni bekliyoruz. Gel bu sevinci bizlere yaat. dedi.

Ana Sayfaya Git