Ailelerde sevinç!

Oturma eylemi yapan aileler, bir evlada daha kavuşmanın sevincini yaşıyor

Haberler 10.07.2020 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde evlat nöbetini sürdüren Diyarbakr annelerini, bir ailenin daha çocuuna kavumas mutlu etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 311. gününe girdi.

Mardinden gelerek oturma eylemine katlan bedensel engelli Cemal Ertan, 20 yanda daa kaçrlan ve güvenlik güçlerine teslim olan olu Ramazana kavumas evlat nöbetini sürdüren aileleri umutlandrd.

Annelerden Necibe çifçi, evladna kavuma umuduyla eyleme katldn söyledi.

311 gündür bütün zorluklara ramen eylemlerini sürdürdüklerini belirten çifçi, öyle konutu:

Evlatlarmz için mücadeleye devam ediyoruz. Bir çocuumu ehit ettiler, küçük olumu da okuldan alp daa kaçrdlar. HDP, çocuumu alp PKKya teslim etti. Bütün annelere çar yapyorum. Hepiniz gelin el ele tutualm. Bugün 14üncü aile çocuuna kavutu. çok neelendik, mutlu olduk. nallah bizim evlatlarmz ve bütün annelerin evlatlar böyle geri dönecek.

Olu Emrah için eyleme katlan anne Aynur Panay da Kürtçe yapt açklamada, bütün annelere evlatlar için eyleme katlma çars yapt.

HDP dnda kimse benim olumu götürmedi. Olumu HDPden istiyorum. Onu göndersinler. diyen Panay, oluna kavuuncaya kadar eylemini sürdüreceini belirtti.

Sadece kendi evlad deil, bütün çocuklarn dönmesini isteyen Panay, Erta ailesinin çocuuna kavumasna sevindiklerini kaydetti.

Panay, Bir çocuun daha gelmesi bizi sevindirdi. Gelen de bizim evladmz gibidir. dedi.

Baba Abdullah Demir de 5 yldr evladnn peini brakmadn, 100 yl geçse de çocuunu almadan balatt eylemden vazgeçmeyeceini vurgulad.

Demir, öyle devam etti:

Bugün mutlu bir gün oldu. 14 çocuk geldi, 14 can kurtardk. Bundan daha güzel bir ey yok. Dünyalar bizim oldu. Sanki benim çocuum gelmi gibi, hiçbir fark yok. Ayn derdi evlat acsn yayoruz. Allahn izniyle biz de çocuklarmza kavuacaz.

Evlat acsnn büyük bir ac olduunu ve Allahtan kimsenin bu acy yaamamasn dilediini anlatan Demir, Bütün slam alemine sesleniyorum bize duac olsunlar. çünkü dua bizi kurtaryor. 10-12 yandaki çocuklar daa teslim ediyorlar. Allah bunlarn hakkn alacak. Bu hakk bu dünyada alacak öbür dünyaya brakmayacak. diye konutu.

Demir, evlatlarna kavuan aileler için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soyluya teekkür etti.

Olu Erkan için eyleme katlan Fahrettin Akku, sonuna kadar balattklar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Evladna teslim olmas çarsnda bulunan Akku, unlar söyledi:

14 çocuk geldi. Biz çok sevindik, inallah bundan sonra sra bizimdir. Nerede HDP il binas görsem gidip oradan çocuumu isterim. Benim çocuumu HDP götürdü. Olum çekinme çk gel. Herkes gelip teslim oluyor. Sonuna kadar senin arkandayz. Gel devletimize teslim ol. Yavrum gel biz de mutlu alalm.

Ana Sayfaya Git