Aileler'e güzel ahlak dersleri

AK Partili Bağlar Belediyesi, Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde ailelere aile içi ilişkileri güçlendirmeye yönelik “güzel ahlak” temalı eğitimler verilmeye başlandı.

Haberler 04.04.2022 - 01:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemlerde aile ilikilerinde yaanan sorun ve skntlar, toplumsal huzuru bozan en önemli etkenlerden biri olarak gösterilirken, Diyarbakrda Balar Belediyesi aile balarn yeniden güçlendirmeye dönük önemli bir çalmay hayata geçirdi.

Kadn Ve Aile Müdürlüü bünyesinde ailelere yönelik olarak verilen güzel ahlak ve ailenin önemi konulu eitimler ksa zamanda geni kitlelere ulamaya balad.

BOZULAN ALE BALARINI GÜçLENDRMEK çN

Kuran Kerimden ayetler ve peygamber efendimiz Hazreti Muhammedin konuyla ilgili hadisleriyle desteklenen eitimlerde aile kavramnn toplumsal balarn güçlendirilmesinde tad önem vurgulanyor.

Güzel ahlak derslerinin verildii eitim merkezinde uzman hoca olarak görev yapan Sakine Toker, bir çok annenin kafalarnda soru iaretleriyle geldiini ancak eitimden sonra gözle görülür bir deiim yaadn söyledi.

ALELER STEKL, BZLER MUTLUYUZ

Toker, nsanlarmzn islam dini ve dinimizin temeli olan güzel ahlakla ilgili gerekli bilgileri alabilmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koymaya çalyoruz. Sorunlarn rahat bir ekilde anlatyorlar. Aileden çocuklara kadar her eyi islami bir perspektifle aktarmaya azami gayret gösteriyoruz. Toplumun bugünkü anlamda yaad ahlaki çöküntünün en önemli nedeni maneviyat eksikliidir. Sadece annelerin üzerinde durmuyoruz. Özellikle çocuklarla yakndan ilgileniyoruz. Bu tür eitimlerin ne kadar önemli olduunu buraya gelen insanlarmzdaki pozitif deiim sayesinde görebiliyoruz. Dinimiz aile ve ahlak kavramlarna çok önem veriyor. Konuyla ilgili ayet ve hadisler var, bunlarn nda buraya gelen kardelerimizi bilgilendiriyoruz. Her yatan insan geliyor. Hepsinin ayr bir heyecan var. Haliyle biz de büyük bir zevkle ve heyecanla faydal olmaya gayret ediyoruz. dedi.

HER TÜRLÜ SORUNUMUZA CEVAP BULABLYORUZ

Kursa katlan kadnlar bu durumdan bir hayli memnun. Buradan örendiklerinin yararn günlük hayatta görmeye baladklarn anlatan Nurhayat Baaran,Bize her türlü katks oluyor. Buraya gelen insanlarla kaynayoruz. Hocamz çok güzel eyler anlatyor. Güzel ahlakn inceliklerini anlatyor. Kuran Kerim öreniyoruz. Bilmediimiz konular hakknda bilgi sahibi oluyoruz. çok memnunuz. Allah belediyemizden raz olsun. Ailevi anlamda ne tür sorunumuz olursa hocamzla paylayoruz. Kendisi de bize islamn bu olaya bak açsn anlatarak bilgilendiriyor. Buradan örendiklerimizi günlük hayatta uyguluyoruz. Ben açkças çok eyin deitiini bu ksa sürede gördüm. diye görülerini dile getirdi.

Kursun çok faydal olduunu ifade eden Hasret çelik,Biz belediyemizden ve bakanmzdan razyz, Allah ondan raz olsun. Hem bizler hem çocuklarmz yararlanyor. Yüce dinimizin güzelliklerini örenerek hayatmzda uygulamaya çalyoruz. Hocamz gerçekten çok ilgili ve çok donanml. Aramzda çok güzel bir iletiim var. ifadelerini kulland.

BURADAN DONANIMLI EKLDE AYRILACAIZ

Kursta önce okuma yazmay, ardnda da Kuran Kerim ve güzel ahlak eitimini aldn dile getiren Sebahat Aydn,Öncelikle burada okuma yazmay örendim. Kuran Kerim örenmeye çalyorum. Güzel ahlak dersinin verilmesi bence çok anlaml olmu. Bu sayede inallah buradan çok donanml bir ekilde ayrlacam. Bu güzel projeyi uygulad için belediye bakanmza ve belediyemize çok teekkür ediyorum. Burann bir dier yarar hem insanlarla tanyoruz, hem aile ilikileri ve güzel ahlak konusunda bilgileniyoruz. sözleriyle katld eitimin önemini dile getirdi.

Belediyenin anlaml bir çalmay hayata geçirdiini kaydeden Necla Aslan,çocuklarmza, büyüklerimize, eimize nasl davranmamz gerektii anlatlyor. Bununla beraber Kuran Kerimi ve dinimizi öreniyoruz. yi ki buraya gelmiiz diyorum. çünkü ilk geldiim zaman ile imdiki durum arasnda çok fark var. Belediye çok anlaml bir hizmet balatm. Bence tüm aileler yararlanmal. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git