Ailelere saldırı mı?

HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelere saldırı iddiası

Haberler 19.01.2022 - 04:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evlat nöbeti tutan Celil Begda ile adin Elhaman, HDPli olduunu iddia ettikleri kiiler tarafndan saldrya uradklarn ileri sürdü.

HDPliler tarafndan zincirle saldrya uradn iddia eden adin Elhaman, Bayram Elhamann babas olduunu, 2017 ylndan bu yana olunun HDPliler tarafndan kandrlp götürüldüünü öne sürdü. 14 Ocak 2022 akam saatlerinde Celil Begda ve Hac Göer ile eve gittiklerini söyleyen Elhaman, HDP il binasnn arka tarafndan bulunan cadde üzerinde bizim yolumuzu kestiler ve darp ettiler. Buna karlk olarak onlardan asla çekinmiyorum. Hayvan balamada kullanlan zincirle saldrp parmam krdlar. Bize saldranlar 4 kiiydiler, 3 kii arabada bir dier kii ise aada bekliyordu dedi.

BU SALDIRI HEPMZE YAPILMI BR SALDIRIDIR, ÖLÜMÜNE BURADAYIZ

Eine yaplan saldrya tepki gösteren Ayten Elhaman, Bizim canmzdan can aldlar. Anne ve babalar olarak ylmayacaz. Evlatlarmz bizden aldlar, dalarda ölüme mahkum ettiler ki, benim eim ve Celil Begda eve döndükleri srada Cuma günü saat 16.00 civarnda HDP il binasnda çalan çayc, yollarn kesip pusu kurmular. Ne haklar var. Baknz eimi ne hale sokmular. Hem çocuumu kaçrdlar, canmzdan can aldlar. imdi ise eime ve Celil Begdaa saldrmlar. Bu saldr hepimize yaplm bir saldrdr. Ölümüne buradayz. Ya zafer, ya ölüm diyerek buraya geldik. Artk yeter diyoruz ve bitsin. Buradan dadaki çocuklara da sesleniyorum. Kaçp gelin, güçlü devletimiz var, kaçn teslim olun diye konutu.

ONLARDAN KORKMUYORUZ VE YILMAYACAIZ

Saldrya uradn iddia eden Celil begda da, Geçtiimiz Cuma günü biz burada evlat nöbetinde tuttuktan sonra saat 16.00 sralarnda adin Elhaman ve Hac Göer ile eve gidiyorduk. HDPnin arka tarafndan aaya indik ve ben taksi çarmtm. adin Elhaman ile Hac Göer caddenin kar tarafna geçti. Bu srada kapüonlu biri, el kaldrarak beni çard. O srada adin Elhaman çardm. Tabi burada ismi F. olan kii bize arkadalaryla birlikte pusu kurmulard. O srada yanna gittiimizde cebinde bulunan zinciri çkarp saldrmaya balad. Onunla bouurken, adin Elhaman geldi yanmza ona da saldrarak parmann krmasna neden oldu. Bunun anlam HDP bizlere gözda vermeye çalyor. Biz ilk günde söyledik onlardan korkmuyoruz ve ylmayacaz. Böyle arka kaplardan HDPye girip sonrada bize saldrmakla hiçbir yere varamazlar. Hiç kimse bizleri korkutamaz ve davamzdan vazgeçmeyeceiz eklinde konutu.

Arkadalarna yaplan saldry evlat nöbeti tutan aileler olarak nefretle knadklarn belirten Süleyman Aydn, Burada tek gayemiz var ve hepimiz evlatlarmz istiyoruz. Biz kesinlikle ylmayacaz ve çocuklarmz için mücadelemizi vereceiz. 900ncü günde Türkiye burada nöbette olacaz. Tüm anne ile babalar Diyarbakra destek vermeye bekliyoruz ifade etti.

Ana Sayfaya Git