Ailelerin kararlılığı evlada kavuşturuyor

Diyarbakır'da, dağa kaçırılan evlatları için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan Kaya ailesi güvenlik güçlerine teslim olan çocuklarına 5 yıllık hasretin ardından kavuşmanın sevincini yaşadı

Haberler 30.09.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda daa kaçrlan çocuklar için HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Kaya ailesinin evlat hasreti sona erdi. Kaya ailesinin, 5 yl önce daa kaçrlan oullar Cuma Kayaya kavumas evlat nöbetini sürdüren ailelere umut oldu

çileri Bakanl koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüü ve Jandarma Genel Komutanlnca yürütülen ikna çalmas sonucu Bingölden gelerek Diyarbakr HDP l Bakanl binas önünde bekleyen Kaya ailesinin 5 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Cuma, rnakta Habur Snr Kapsnda güvenlik güçlerine teslim oldu. Müjdeli haberi alarak Diyarbakr l Emniyet Müdürlüüne gelen anne Perihan ve baba Fettah Kaya 5 yldr hasret kaldklar evlatlar Cumaya sarld, gözya döktü.

ALELERE UMUT OLDU

Bingölden gelen anne Perihan ve baba Fettah Kayann, uruna oturma eylemi yapt oullar Cumaya 5 yllk hasretin ardndan kavumas, eylemlerini sürdüren aileleri sevindirdi. HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetinde umutlu bekleyiini sürdüren aileler, çocuklarnn fotorafnn yer ald yaklak 20 metre uzunluunda pankart açt.

NALLAH TÜM çOCUKLAR GELR

Siirtten 16 yanda daa kaçrlan olu Yusuf için gelerek eylem yapan anne Saadet Ödümlü, 18inci ailenin evladna kavumasndan dolay sevinçli olduklarn söyledi.

Tüm çocuklarn gelip ailesine kavumasn beklediklerini ifade eden Ödümlü, çok seviniyoruz, çok mutluyuz. Her çocuk geldii zaman çok seviniyoruz. nallah tüm çocuklar gelir. çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. dedi.

BR çOCUK DAH DADA KALSA BURADA BEKLEYECEZ

Alt yl önce stanbuldan 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemi yapan evket Bingöl ise bir yl akn süredir eylemlerini kararllkla sürdürdüklerini belirtti.

çocuklarn almadan eylemlerini sonlandrmayacaklarn dile getiren Bingöl, öyle konutu:

Allah Cumhurbakan ve çileri Bakanmzdan raz olsun. Bu ie el attlar ve çocuklarmz teker teker geliyor. Her bir çocuk geldiinde sanki hepimizin çocuklar gelmi gibi oluyor. Kim gelirse bizim çocuklarmz. Onlar için burada mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi de sonlandrmayacaz. Bir çocuk dahi dada kalsa burada bekleyeceiz. Her çocuk geldiinde burada bayram sevinci yaanyor. Alt senedir evimizde bayram yaamadk ama imdi bayram yayoruz. nallah çocuklarn hepsini almadan buradan gitmeyeceiz.

18 ALE EVLADINA KAVUMU OLDU

Kaya ailesinin oullar Cumaya kavumasyla uruna oturma eylemi yaptklar çocuklarn terörün pençesinden kurtaran aile says 18e yükseldi. Anne Hacire Akarn 24 Austos 2019da olu Mehmete kavumasnn ardndan Hatice Ceylan olu Cafere, Hüsniye Kaya kz Mekiyeye, babaanne Halime Kadran torunu brahim Halil Kadrana, baba Metin Açan olu H. Açana, baba Nizamettin ve anne Aslhan Erefolu oullar Hüseyine, anne Gevriye Ayhan kz Peldaya, baba Melik ve anne Melek Aslan olu Volkana, anne Muhteber Birlik olu Veysiye, anne Cahide Alkan olu Mehmet Emine, anne ahize Altnkaynak kz Haliseye, engelli baba Cemal Erta olu Ramazana, anne Naime Dalm kz Tekoine, teslim olan Haim Açar tedavisinin sürdüü hastanede babasna, anne Sever Fidan olu Tayfura, anne Gülen çetin olu Erdala, anne Meryem ve baba Fahrettin Akku da evlatlar Erkana sarlp sevinç gözya dökmütü.

Ana Sayfaya Git