Ailelerin katılımı sürüyor

Çocuklarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere eylemin 760. gününde bir aile daha katıldı. Mardin’den gelerek nöbete başlayan Emine Atay, HDP ve PKK’dan 7 yıl önce kaçırılan kızını istedi.

Haberler 02.10.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 760. gününde sürüyor. Ailelerin direniine evlat hasreti çeken ve elinden kznn fotorafn hiç brakmayan bir anne daha katld. Mardinin Nusaybin ilçesinde 2014 ylnda 15 yandayken terör örgütü PKK mensuplarnca zorla daa kaçrld iddia edilen ve 7 yldr kendisinden hiçbir haber alnamayan Merve Atayn (22) annesi Emine Atay, Türkçe bilmedii için kzna Kürtçe teslim olmas için çarda bulundu.

KIZIM GEL DERDME ORTAK OL

Annenin Kürtçe konumasn Türkçe tercüme eden Ayegül Biçer, Burada bulunan anne çocuunu PKKya kaptran bir annedir. Bugün o da nöbete katlarak evladn istiyor. Buradan kendi evladna çarda bulunuyor. Diyor ki; Kzm geri dön artk seni istiyorum. En son benimle irtibata geçince kzm yaralyd. Kzm senin baban da artk yok. Ben kardelerine yalnz bama bakyorum. Gel derdime ortak ol. Evlatlk görevini yap. Sen gelinceye kadar ben buradan ayrlmayacam. Bizler de bu anneye destek vererek evlad gelinceye kadar onun için mücadele edeceiz dedi.

BABAN GTT, SEN GEL EVMN DRE OL KIZIM

Anne Atay konumasnda, Kzm yeter artk senin kahrndan ben felç oldum. çin benim için yanmyor mu? Baban da gitti ve ben ile kardelerin tek kaldk. Gel evine, kardelerine ablalk yap ve evin direi sen ol. Gel teslim ol kzm. Bizim bir tek Allahmz ve devletimiz var diye konutu. Anne Atay, açklamasnn ardndan elinde kznn fotorafyla nöbete balad.

Ana Sayfaya Git